Vágólapra másolva!
A bevett szokás szerint egy klubnál legtöbbször akkor váltanak edzőt, ha nem megy a csapatnak, és messze áll attól, hogy megvalósítsa a szezon előtt kitűzött célokat. Ez persze nem mindig van így, a szlovén Maribor Pivovarna Laskónál, Sztipánovics Barnabás együttesénél annak ellenére váltották le a trénert, hogy a gárda a második helyen áll a bajnokságban.

A Maribor az elmúlt öt évben nem talált legyőzőre Szlovéniában, és mindegyik bajnokságot megnyerte, így a klubnál meglehetősen nagyok az elvárások, amelyeknek nem könnyű megfelelni. Tíz forduló után a csapat ugyan a második helyen áll a Primorje Ajdovscina mögött, és ott van a Szlovén Kupa elődöntőjében, ám a vezetőség számára ez sem megfelelő produktum.

Az elnökség leginkább azt kifogásolta, hogy míg a csapat idegenben kiválóan futballozik, és eddig minden mérkőzését megnyerte, addig hazai pályán már kétszer is vereséget szenvedett. "Úgy érezzük, hogy szurkolóink még nem látták azt a játékot, amelyre annyira áhítoznak. A csapat valóban nem áll rossz helyen a bajnokságban, de ezzel a gárdával szemben nagyok az elvárások, és ennek megvalósítása érdekében fejlődnünk kell" - magyarázta a klub elnöke, Joze Jagodnik a tréner, a horvát Ivo Susak menesztését. Susak utódja a Maribor egykori edzője, Matjaz Kek lett.