Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben egyre több gondot okoznak a klubcsapatoknak a válogatott mérkőzések, amelyekre az egyesületeknek a FIFA szabályai értelmében már három nappal a találkozó előtt el kell engedniük futballistáikat. Ennek megfelelően a nagy nemzetközi sztárokkal rendelkező csapatoknak nem egyszer tartalékosan kell pályára lépniük, és ez nem okoz túl sok örömet az ominózus kluboknál.

A legutóbb az Arsenal mestere, Arsene Wenger emelte fel a hangját az ellen, hogy a francia válogatott november elején Ausztráliában játszik barátságos mérkőzést, és emiatt minden bizonnyal négy játékosának (Thierry Henry-nak, Robert Piresnek, Sylvain Witordnak és Patrick Vieirának) a világ másik felére kell utazniuk a rendkívül kemény szezon kellős közepén. Sőt, a szakember azt is elárulta, hogy 11 másik sztáregyesület is csatlakozott az Arsenalhoz, és mindannyian aláírták azt a petíciót, amit Wenger intézett a francia szövetséghez.

Az Ágyúsokat támogató egyesületek között van a Manchester United, a Chelsea, a Fulham, a Leeds United, a Juventus, az AS Roma, az AC Parma plusz a Real Madrid, az Olympique Marseille és némi meglepetésre a Bayern München. Utóbbi azért okozott némi megrökönyödést, mert a bajorok két francia válogatott futballistája, Bixente Lizarazu és Willy Sagnol semmiképpen sem utazhat el Ausztráliába a nemzeti csapattal, hiszen ők akkor a Boca Juniors elleni Világkupa-döntőre készülnek majd.

A francia szövetségi kapitány, Roger Lemerre persze rögtön nekitámadt Wengernek a petíció miatt, de az Arsenal mesterének már elege van abból, hogy mindig ő ál a támadások kereszttüzében. "Mindig én vagyok a rosszfiú, mert egyedül én merem kinyitni a számat, én mondom ki, amit mindenki más is ugyanígy gondol. Jelen pillanatig még egyetlen európai egyesület képviselőjével sem beszéltem, aki szerint ennek a mérkőzésnek sok értelme lenne. A francia kluboknak persze könnyű, hiszen a gall válogatott túlnyomó része nem az ő játékosaikból kerül ki. Kíváncsi lennék, hogy mit szólna mondjuk a Nantes vagy a Lyon vezetősége, ha a nemzeti csapat miatt négy játékosuknak is el kellene utaznia Ausztráliába a Bajnokok Ligája kellős közepén" - fejtette ki Wenger.

Korábban: