Vágólapra másolva!
A címvédő Manchester United a 89. percben egyenlített a listavezető Leeds United ellen az angol labdarúgó Premier League 11. fordulójának nyitó mérkőzésén, az Old Trafford csurig telt lelátói előtt.

Fotó: Reuters
Nem bírtak egymással

Manchester United - Leeds United 1-1 (0-0)

Manchester
:
Leeds:

Gól:

Ole Gunnar Solskjaer ismét megmentőszerepben tetszeleghetett, miután lefújás előtt három perccel mentett pontot fejesével a Manchester Unitednek. A címvédő nagyszerűen kezdett, de minden helyzetét elpuskázta, és ezért nagy árat látszott fizetni. Az ausztrál légiós Mark Viduka Mikael Silvestre-t becsapta, majd kötényt adott Fabien Bartheznek alig negyedórával korábban, és úgy festett, ez lesz a találkozó egyetlen gólja.

Ryan Giggs azonban szokás szerint tudott újítani, átívelve a büntetőterület felett, odavarázsolta az Ian Harte fölé emelkedő norvég szupercsere fejére a labdát, aki a nagyszerűen védő Nigel Martynt a hajrában végre mattolni tudta. A Leeds húsz éve nem nyert az Old Traffordon - és ez most is elmaradt.

Sőt. A bajnok nyerhetett is volna, de a hosszabbításban az angol válogatott cserekapusa egy kézzel kitornázta a számtalan helyzetet kihagyó Ruud Van Nistelrooy utolsó kísérletét. A MU ezzel megismételte valaha volt leggyengébb Premier League szezonkezdését: 1992-ben azonban ugyanilyen "gyenge" (öt győzelem, három iksz, két vereség) rajt után megnyerte a bajnokságot.

A nagyszerű iramú, helyzetekben gazdag meccset egy feszült jelenet is tarkította: David Beckham felrúgta Robbie Keane-t, aki erre az arcába tenyerelt a Spice Boynak. Mindketten sárgát kaptak, de a kézfogás elmaradt. Dermot Gallagher bíró Keane-t akár ki is állíthatta volna. Később az ír támadó nagyon haragudhatott a bíróra, mert visszafújta a már Barthez kapujában pihenő szabadrúgását, mondván: még nem adott jelt az elvégzésére.

A Leeds megőrizte veretlenségét, de az első helyét átvette tőle az Aston Villa, amely a Bolton ellen nyert, és még a Charlton Athleticet idegenben legyőző Liverpool is megelőzte.

A Premier League 11. fordulójának szombati eredményei:

Aston Villa - Bolton Wanderers 3-2 (2-1)
Birmingham, 33 599 néző
gól: Angel (13. - 11-esből, 47.), Vassell (43), illetve Ricketts (2., 75.)

Charlton Athletic - Liverpool 0-2 (0-2)
London, The Valley, 22 887 néző
gól: Redknapp (14.), Owen (43.)

Everton - Newcastle United 1-3 (0-1)
Liverpool, Goodison Park,
gól: Weir (51.), illetve Bellamy (19.), Solano (49.), Acuna (86.)

Fulham - Southampton 2-1 (2-1)
London, Craven Cottage, 18 771 néző
gól: Malbranque (25., 33.), illetve Beattie (32.)

Sunderland - Arsenal 1-1 (0-1)
Sunderland, 48 029 néző
gól: Schwarz (54.), illetve Kanu (40.)

Tottenham Hotspur - Middlesbrough 2-1 (0-1)
London, White Hart lane, 36 062 néző
gól: Sheringham (58. - 11-esből), R. Ferdinand (61.), illetve Boksic (9.)

[origo]

Korábban:

A bajnok és a listavezető találkozik Angliában