Vágólapra másolva!
Roberto Baggio már őszi nyolcadik góljánál, a Brescia pedig az olasz labdarúgó bajnokság tabellájának hetedik helyénél tart, de a 34 éves szupersztár áldozatvállalását már az északolasz klub vezetői is túlzásnak tartják.

A "Copfocska" becenévű csatár a múlt héten Piacenzában rúgott három pontot érő gólt, majd olyan szerencsétlenül ütközött Cristantével, hogy megsérült a bal térde, és hordágyon kellett levinni a pályáról. Akkor Sandro Alicicco kluborvos úgy nyilatkozott, Roberto legfeljebb három hét múlva léphet újra pályára, de Baggio a szigorú orvosi tiltás ellenére, saját felelősségére játszott a vasárnapi, Venezia elleni bajnokin is.

S nem csak játszott, gólt is szerzett - nyolc találatával vezeti a Serie A góllövőlistáját, az olasz futball örökrangsorában pedig feljött minden idők legeredményesebb futballistái között a 6. helyre! Ám a spanyol Guardiola és a két gólt szerző Toni vezérletével 3-2-re győző Brescia csapatkapitánya megint megsérült, újra kifordult beteg bal térde, s hordágyon cipelték az öltözőbe.

Doktor Alicicco letörten legyintett: "Ugyanolyan sérülés, mint múlt héten." A kórházi kivizsgálásra utalt, műtéttel megfenyegetett Baggio azért is hajt ennyire, mert Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány a népharagnak engedve bevette abba a 35 fős bő válogatott keretbe, amely a jövő évi világbajnokságra készül. A koreai-japán vb lenne Baggio negyedik világbajnoksága, amely után mindenképpen visszavonul.

Németh Andrea

Korábban: