Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan együttese rendkívüli elnökségi ülésen felmentette vezetőedzői tisztségéből a török Fatih Terimet. Adriano Gallian alelnöke bejelentette, hogy a török edző helyett Carlo Ancelotti lesz a labdarúgócsapat vezetőedzője, akivel 2004. június 30-ig kötöttek szerződést.

Fatih Terim az AC Milannal sem töltött el sok időt, a 2000-ben a Galatasarayjal UEFA Kupát nyerő szakember korábban a Fiorentinánál is sikertelenül próbálkozott. Terim idén már a negyedik edző, akit elküldtek a Serie A-ban: korábban Dino Zoff (Lazio), Cesare Prandelli (Venezia) és Renzo Ulivieri (Parma) kapott útilaput.

A török szakvezető sorsát az pecsételte meg, hogy együttese vasárnap idegenben 1-0-ra kikapott a Torinótól. Terim már október közepén megkapta az ultimátumot: ha továbbra sem jönnek a várt eredmények, távoznia kell. A Milan jelenleg ötödik a bajnokságban.

A 41 éves Ancelotti játékosként az AC Milan és az AS Roma csapatában szerepelt, majd edzőként a Reggiana, az AC Parma és a Juventus szakmai munkáját irányította. A pármaiakkal a klub történetének legsikeresebb idényét zárta az olasz pontvadászatban, amikor megszerezte a második helyet.

Pincési László

Korábban: