Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokságban a hét végén nem rendeztek fordulót, de mivel a talján válogatott már szerdán lejátszotta a maga barátságos mérkőzését Japán ellen, így a csapatoknak pályára kellett lépniük, ha nem is a bajnokságban, de az Olasz Kupában. A nyolcaddöntő első mérkőzései közül hatot rendeztek meg a hét végén, és a meglepő eredmények nem is maradtak el.

Az élvonalbeli klubok közül kettő, a Chievo Verona és a Venezia már a selejtezőt sem élte túl, az első fordulóban a címvédő Fiorentina, a Lecce, a Hellas Verona és a Torino esett ki a Serie A-ban szereplő egyesületek közül, és a nyolcaddöntő első mérkőzései azt sejtetik, hogy az első osztályú csapatok majd tovább fogyatkoznak.

Ez persze annyiban már a sorsolás után is biztos volt, hogy négy párosításban is két élvonalbeli együttes került össze. Ezen párviadalok közül a Bologna és az Atalanta lépett először pályára, és a szombati találkozón a bergamóiak jutottak némi lépéselőnyhöz, hiszen idegenben harcoltak ki egy 2-2-es döntetlent. Ez még nem is jelentett volna olyan nagy gondot a bolognaiak számára, az viszont már annál inkább, hogy a sérüléséből visszatérő Giuseppe Signorit már a 16. percben le kellett cserélni, arról nem is beszélve, hogy a csapat egyik legjobbja, Salvatore Fresi is megsérült. Az elkeseredett Signori már a visszavonulását helyzte kilátásba, amennyiben nem tud teljesen felépülni, és ez a teljes elkeseredettségte taszította a Bologna drukkereit.

A vasárnapi meccsek közül a legnagyobb meglepetést a Piacenza-AS Roma mérkőzés hozta, mivel a Farkasok 2-1-re kikaptak a Serie A újoncától. A fővárosi együttes ebben az idényben egyszer már ellátogatott Piacenzába, és a harmadik fordulóban 2-0-s vereséget szenvedett, tehát most tulajdonképpen jól is járt. Akárcsak akkor, a hazaiak második találatát az az Eusebio di Francesco szerezte, aki a nyáron éppen a Romától igazolt a Piacenzához. A vendégek szerencséjére egy másik volt római, Carmine Gautieri az utolsó percekben kihagyta nagy helyzetét, így a hátrány a visszavágón ledolgozható lesz a csapat számára.

Szintén vereséget szenvedett a Brescia, amelynek a bajnokságban remekül megy a játék, de úgy látszik, a kupában mér kevésbé remekelnek - igaz, a sérült Roberto Baggio nem lépett pályára. A Parma viszont a bajnokságban való szereplésével ellentétben remek eredményt ért el a másodosztályú Messina otthonában, az új edző, az argentin Daniel Passarella tehát győzelemmel mutatkozott be. A legközelebb tehát a pármaiak és az ugyancsak idegenben győzedelmeskedő Juventus áll a továbbjutáshoz, hiszen a Lazio otthon csak 2-1-re tudta megverni a Sienát, köszönhetően az argentin Hernán Crespo duplájának. A hazaiak rosszabbul is járhattak volna, hiszen a második játékrészben Simone Inzaghit a bíró reklamálás miatt kiállította, és Paolo Negro egy alkalommal a gólvonalról mentett.

Coppa Italia, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Bologna - Atalanta 2-2.
Gól:
Olive (18.), Bellucci (89.), ill. Comandini (16.), Rossini (35.).

Como - Brescia 1-0.
Gól:
Taldo (21.). Lazio-Siena 2-1. G: Crespo (16., 47.), ill. De Cesare (40.).

Messina - AC Parma 0-2.
Gól: Di Vaio (12.), Micoud (38.).

Piacenza - AS Roma 2-1.
Gól:
Caccia (9.), Di Francesco (26.), ill. Panucci (41.).

Sampdoria - Juventus 1-2
Gól:
Flachi (67.), ill. Zalayeta (2.), M. Conte (öngól 43.).

Ma: Udinese - Internazionale. Kedd: AC Milan - Perugia.

Korábban: