Vágólapra másolva!
A Liverpool ügyvezetője, Rick Parry visszautasította azokat a spekulációkat, melyek szerint Gerard Houllier elveszítheti posztját, ha visszatér klubjához. Köztudott: az 54 éves menedzser a Leeds ellen 1-1-es döntetlennel végződött találkozó szünetésben rosszul lett, s csak 11 órás szívműtéttel sikerült megmenteni az életét.

A szakember hiányzása óta a klub korábbi futballistája, Phil Thompson látja el az edzői teendőket. Parry a Daily Mailnek nyilatkozott: "Megnyugtattam Gerardot, ha visszatér, ugyanazt a munkakört látja el, mint betegségét megelőzően. A visszatérés részleteiről még beszélünk vele és orvosaival, de egyelőre nem látok akadályt."

Perry hozzátette, olyan embert, mint Houllier, nehéz lesz távol tartani a munkájától: "Ébren, álmában, félálomban azon volt, hogy a legjobbat hozza ki a csapatból. Most arra kell törekednie, hogy legyen ideje a pihenésre, a relaxációra. Nehéz lesz, mert ő egész egyszerűen soha nem kapcsol ki, non-stop erre gondol, mert tulajdonképpen ez az élete."

Parry hozzátette: "A Liverpoolnál mindent megtesznek azért, hogy a munka ne veszélyeztesse Houllier egészségét: Az iránta érzett tisztelettel támogatni szeretnénk abban, hogy túl legyen a betegségén, s közöttünk legyen."

Thury Gábor

Korábban: