Vágólapra másolva!
Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy Miroslav Blazevic nem vállalja az iráni labdarúgó-válogatott további irányítását, a horvát szakvezető úgy nyilatkozott, szívesen maradna egy újabb négyéves ciklus erejéig a perzsáknál. A játékosok egy része azonban nem örülne, ha maradna.

Horvát lapok arról pletykálnak, hogy a 66 éves szakember (aki 1998-ban világbajnoki bronzéremig vezette Horvátországot) a bosnyák válogatott vagy a Dinamo Zagreb kispadján folytatja. Blazevic tizenegy hónapja áll az iráni szövetség alkalmazásában, és ha rajta múlna, még maradna. A vb-pótselejtezők előtt "Csiro" azzal fenyegetőzött, ha nem jut ki a csapat a vb-re, akkor a teheráni nemzeti stadion egyik kapufájára köti fel magát. Nos, az öngyilkosság már szóba sem kerül.

"Szeretnék maradni újabb négy évig" - nyilatkozta a horvát edző. "Tanulmányoznom kell még a szerződésem részleteit, de szeretnék továbbra is Iránban dolgozni."

Blazevic célja, hogy az újabb ciklus során sikerrel vívja meg a 2006-os selejtezőket, ám a játékosok közül nem mindenki szeretné, ha maradna. Többek között Sirous Dinmohammadi sem.

"Gólt szereztem az Arab Emirátusok ellen, aztán egyszerűen kihagyott a válogatottból" - panaszkodott a játékos. "Amikor döntetlent játszottunk hazai pályán Bahrein ellen, azt mondtam a játékostársaimnak, szinte lehetetlen lesz úgy továbbjutni, hogy nem lövünk gólt otthon. De Blazevic nem változtatott, néhány játékos hatása alatt állt és az ő tanácsaikra hallgatott. Nem jó edző az, aki a játékosokra hallgat, és nem tud egyedül dönteni. Nélküle kijutottunk volna."

A hírek szerint az edzőkérdésről a hét végén dönt a perzsa szövetség.