Vágólapra másolva!
Két futballcsemegével folytatódik a Bundesliga: a 15. forduló két legizgalmasabb mérkőzésének egyaránt van magyar érdekeltsége. Mind a Lisztes vezette Werder Bremen, mind Király és Dárdai csapata, a Hertha hazai pályán játszik rangadót.

A Brémában Lisztes helye megingathatatlannak tűnik, a Kicker szerint a kezdőcsapatban kap ismét helyet - persze a múlt heti parádés találata után ez nem meglepő. Két játékos nem kaphat helyet az együttesben: Herzogot szabadlistára tette a klub, míg Barten térdproblémái még nem jöttek rendbe. A listavezető Leverkusennél kellemes gondok gyötrik Klaus Topmöller trénert, akinek minden játékosa a rendelkezésére áll. A szakvezető egy kérdésben vacillál még: nem tudja, hogy a jobb oldali középpályás szerepkörében Sebescennek, vagy Schneidernek szavazzon bizalmat. Annak ellenére, hogy a statisztika nem sok jóval kecsegteti a hazaiakat, hiszen legutóbbi 12 mérkőzésükön mindössze háromszor nyertek a Bayer ellen a Weserstadionban, jelenlegi formája alapján a Werder megszerezheti a győzelmet. Ha nem, akkor döntetlenre minimum jó - gondoljunk csak a tavalyi 3-3-ra.

A Hertha BSC helyzete sem könnyű, hiszen a berliniek a tavalyi bajnok Bayern Münchent fogadják. A bajnoki statisztika ugyan abszolút döntetlen: öt-öt hazai, illetve vendégsiker mellett nyolc döntetlen született eddig, de a tavalyi 1-3 figyelmeztető lehet Dárdaiéknak. Pali jó formában van, a Német-kupa mérkőzésen az ő góljával nyert a csapat. Király Gábor azonban még nem százszázalékos, és ugyan Jürgen Röber vezetőedző úton-útfélen hangoztatja, a bajorok ellen visszatérhet a kapuba a magyar válogatott labdarúgó, a Kicker összeállításában még Fiedler neve szerepel az első helyen. Ami biztos: Konsztantinidisz, Deisler és Nedzipi nem játszhat. A Bayern Münchennél nagy várakozás előzi meg a találkozót, hiszen hosszú sérülése után ismét szerephez juthat Mehmet Scholl, miközben a nagy "ötös", Effenberg, Jeremies, Tarnat, Salihamidzic és Santa Cruz sérült.

A 3. helyezett Borussia Dortmund Kölnbe látogat, és végre ismét összeállhat a Koller, Amoroso csatárkettős, amely sérülések miatt már hetek óta nem lépett pályára. Reina, Addo, valamint Kapetanovic sérült, de nincs könnyű helyzetben a Köln sem, ahol Bulajic, Arveladze és Baranek hiányzik. Tavaly ugyanebben a felállásban 0-0-ra végeztek a csapatok.

Ajánlat:

A 15. forduló párosítása

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban:

Pincési László