Vágólapra másolva!

Újabb baszk erőpróba a katalánok előtt

A szokásoknak megfelelően a Bajnokok Ligája-forduló előtt a spanyol bajnokságban a nemzetközi kupában érintett csapatok már szombaton pályára lépnek, így az érdekesebb találkozókra december első napján kerül sor. Legnagyobb rangadónak a barcelonai vitóriai vendégjátéka ígérkezik, és ha a katalánok valóban komolyan gondolják bajnoki álmaikat, akkor az Alavés ellen nem ártana begyűjteniük a három pontot.

A Barcelona idei szereplése leginkább Dr. Jekyll és Mr. Hyde történetével modellálható, hiszen a katalánok hol parádésan futballoznak, hol pedig kétségbeejtően.

A legutóbbi fordulóban éppen a gyenge teljesítmény volt a szoros, és ennek eredménye hazai vereség lett az Athletic Bilbao ellen. Kluiverték most egy másik baszk együttes, az Alavés ellen javíthatnak, és a tréner, Carles Rexach szokásának megfelelően az idegenbeli mérkőzésen most sem akarja pályára küldeni a Rivaldo-Saviola-Kluivert támadótrió mindhárom tagját.

Az eddigi idegenbeli találkozókon szinte mindig Saviola ült a kispadon, és várhatólag ez most sem lesz másként. Könnyen lehet, hogy a jövő héttől amúgy sem játszathatja Rivaldót, akinek sorsáról kedden dönt a fegyelmi bizottság, és a Bilbao elleni ütése miatt (amelyet a bíró nem vett észre, de a kamerák igen) akár 12 hétre is eltilthatják.

A hazai csapattól senki sem várta, hogy ilyen jól fog szerepelni a bajnokságban (a vitóriaiak jelenleg a második helyet foglalják el), különösen azután nem, hogy a nyáron három legjobbjukat is el kellett adniuk. Az AC Milantól kölcsönkapott argentin középhátvéd, Fabrizio Coloccini vezérletével a hátsó alakzat azonban remekel, nagy kérdés tehát, hogy mit tud kezdeni a fent említett csatársor a liga legjobb védelmével.

Szintén szombaton lép pályára a listavezető RC Deportivo, mégpedig idegenben, és ez nem sok jót ígér a corunaiaknak. A Depor ugyanis legutóbbi két vendégjátéka során vereséget szenvedett, ráadásul mindkét alkalommal olyan csapattól, amely a tabella alsó felében szerénykedik.

A mostani ellenfél, az RCD Espanyol sem szerepel valami jól az idényben, jelenleg csupán a 15., és ez rossz ómen lehet a vendégek számára, akiknek mestere, Javier Irureta a legutóbbi hetek negatív tapasztalatai ellenére is kitart az egycsatáros játék mellett, és két kiváló támadója közül ezúttal Diego Tristánt jelölte a kezdő csapatba. A holland Roy Makaay tehát csak a kispadon foglal helyet, de ha a mérkőzés úgy kívánja, akkor minden bizonnyal ő is a pályára lép majd.

A Real Madrid szurkolói, sőt játékosai sem nagyon tudják elképzelni, hogy ne gyűjtsék be a három pontot az Osasuna ellen, hiszen a királyi gárda az utóbbi időben kezd összeállni, és legutóbbi két bajnokiját megnyerte. Ezen a két találkozón a csapat összeállítása ugyanaz volt, és Vicente del Bosque tervei szerint most sem változtat a kezdő tizenegyen, vagyis Steve McManaman ismét csak a cserék között szerepel majd. Persze ha a gárdának nélküle is remekül megy a játék, akkor senki sem fogja visszasírni őt a csapatba.

korábban:

Vesztett a Depor, zárkózik a Real