Vágólapra másolva!
A Serie A 13. fordulójában olyan eset történt, amely nem éppen mindennapos az olasz labdarúgásban: az Internazionale hívei örültek a városi rivális, az AC Milan győzelmének. A rossonerik ugyanis a listavezető Chievo Verona legyőzésével hozzásegítették az Intert az első helyhez, igaz, mindehhez erős játékvezetői közreműködés is kellett mindkét milánói csapat mérkőzésén.

A Chievo, amely hatalmas meglepetésre az első helyen állva léphetett pályára a San Siróban (fennállása során először) kissé megilletődve kezdte a Milan elleni találkozót, de a veronaiak szép lassan játékba lendültek, és kiválóan működő lestaktikájukkal a hazai gárda nem nagyon tudott mit kezdeni.

A vendégvédők minden alkalommal teljes összhangban léptek ki, és így a milánóiak rendre lesre futottak. Így volt ez a 15. percben is, amikor Filippo Inzaghi fejelt a hálóba, a partjelző azonban nem emelte fel a zászlóját, így a találat érvényes maradt.

A hazai vezetés után mindenki azt gondolta, hogy eldőlt a találkozó, a Chievo azonban csak most kezdett el futballozni, és negyedóra alatt megfordította az állást.

A milánói védelem teljesen megzavarodott, és a veronaiak akár nagyobb előnyt is szerezhettek volna, de a bíró egy teljesen nyilvánvaló tizenegyest (Laursen ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül) nem adott meg nekik.

A szünetben a Milan mestere, Carlo Ancelotti kettős cserét hajtott végre, a bizonytalankodó Helveg helyére Costacurta állt be, a középpályán pedig Serginhót Kaladze váltotta. Fel is javult a hazaiak játéka, de az egyenlítő találatot a bírónak is köszönhették, aki egy olyan lökés után adott tizenegyest, amelyből egy mérkőzésen minimum száz van. Sevcsenko persze berúgta a büntetőt, majd nem sokkal később egy szépségdíjas gólt fejelt, és máris a rossonerik vezettek.

Hamarosan azonban emberhátrányba kerültek, mivel Filippo Inzaghi súlyos sérülést szenvedett (az első hírek szerint legalább hat hetet kell kihagynia), és a Milannak már nem volt több cseréje. A Chievo mindent megtett az egyenlítés érdekében, de már nem tudott újabb gólt szerezni. A veronaiak veresége ellenére egy darabig úgy tűnt, hogy a kiscsapat megőrizheti első helyét, mert a mögötte álló Inter nem vitézkedett Bergamóban.

Noha Hector Cúper csapata már a kilencedik percben vezetést szerzett, a remek formában lévő Cristian Doni vezérletével az Atalanta fordítani tudott, és a szünetben a hazaiak vezettek. A második játékrészben aztán rákapcsolt a vendégcsapat, és egy erősen vitatható tizenegyessel kiegyenlített, majd újabb két gólt szerezve bebiztosította magának a három pontot.

A lefújást követően a hazaiak elnöke, Ivan Ruggeri valósággal kirohant a játékvezető, Stefano Braschi ellen. "Nagyon feldühített az, amit láttam. Az Internek nincsen szüksége ilyen ajándékokra, és remélem, Braschi úr többé nem látogat el Bergamóba. Túl sok olyan helyzet volt az Inter tizenhatosán belül, amit nem tudok elfogadni. A bíró nem adta meg Luigi Sala teljesen szabályos gólját, és megváltozatta a mérkőzés menetét azzal, hogy adott egy kétséges tizenegyest a vendégeknek" - mondta a rendkívül mérges presidente.

A meccs tehát nem volt egyszerű bírói szempontból, és a két szurkolótábor közötti ellentét is tovább növelte a feszült hangulatot. A tifosók a mérkőzés előtt és után is összecsaptak, az első félidőben pedig egy, az Inter-táborból berepülő petárda centikkel az Atalanta középpályása, Ousmane Dabo mellett robbant.

Ajánlat:

A Serie A állása

Korábban:

Nyert a Milan, élen az Inter