Vágólapra másolva!
A világbajnokságon való szereplés minden labdarúgó álma, és ha egy a vébére már kijutott ország kapacitál egy futballistát, hogy szerepeljen a csapatban, akkor nem valószínű, hogy az illető nemleges választ adna. A francia Lille OSC játékosa, Sylvain N'Diaye azonban mégis sokáig visszakozott, hogy elfogadja a szenegáli nemzeti csapat meghívását, de végül is igent mondott a felkérésre.

Az afrikai ország csapata fennállása során először kvalifikálta magát a vébére, és a válogatottban szereplő focisták túlnyomó része Franciaországban szerepel.

A vb-selejtezőkön szerepelt labdarúgók közül El Hadji Diouf, Ferdinand Coly, és Pape Sarr az RC Lensban, Khalilou Fadiga és Amdy Faye az AJ Auxerre-ben, Souleymane Camara az AS Monacóban, Makhtar N'Diaye, Moussa N'Diaye, Salif Diao és Henri Camara a CS Sedanban, Aliou Cissé a Montpellier-ben, Omar Daf pedig a Sochaux-ban futballozik, nem csoda tehát, hogy az országban különösen örültek annak, hogy a világbajnokság csoportjainak sorsolásán Franciaországot is ellenfelül kapta az együttes.

Végül is ez győzte meg a Lille középpályását, Sylvain N'Diayét is arról, hogy fogadja el a szenegáli csapat francia szövetségi kapitányának, Bruno Metsounak a felkérését. A tréner már régóta kapacitálja a focistát, hogy húzza fel a szenegáli válogatott mezét, mert bár N'Diaye maga még sohasem járt az afrikai országban, nagypapája onnan származik, és így jogosult arra, hogy a gárdában szerepeljen. N'Diaye most igent mondott, de ennek ellenére nem lesz egyszerű dolga, ha ott akar lenni a világbajnokságon.

Egyrészt a szenegáli gárda nagyon együtt van, és mint ő elmondta, senkinek a helyét sem akarja elvenni a csapatból, és nem akarja, hogy azt mondják: csak azért veszi fel a szenegáli állampolgárságot, hogy szerepelhessen a világbajnokságon. Ráadásul a csapatba kerüléshez nem ártana, ha pályára lépne a januári Afrika Kupán, azonban erősen kérdéses, hogy klubcsapat el fogja-e őt engedni. N'Diaye azonban most már kitart elhatározása mellett, és az utóbbi időkben nyújtott formáját tekintve valószínű, hogy a szenegáliak számítani fognak rá.

Ajánlat: