Vágólapra másolva!
Mindkét szomszédunknál egyértelmű döntés született: az ukránoknál a rivális Blazevic csak egy szavazatot kapott, Szlovákiában pedig a vetélytársat egy nappal a szavazás előtt elhappolták a csehek.  

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága Leonyid Burjakot jelölte szövetségi kapitánynak. Két jelöltről szavaztak: a horvát Miroslav Blazevic egy voksot kapott, Burjakot egy kivétellel mindenki támogatta. A döntést a szövetség szombati kongresszusának is jóvá kell hagynia. Hrihorij Szurkisz, a szövetség elnöke bejelentette, hogy Burjakkal a 2004-es portugáliai Eb selejtezőinek idejére írják alá a szerződést, amelyet sikeres működése esetén további két évre meghosszabbíthatnak.

Burjak 1953-ban született, a Dinamo Kijev és az egykori szovjet válogatott játékosa volt. Az elmúlt öt évben - Szabó József, majd Valerij Lobanovszkij szövetségi kapitánysága idején - a válogatott edzőjeként dolgozott. Burjak a szavazás előtt elismerte, hogy nem kíván eltérni Lobanovszkij módszereitől, akinek a keze alatt tíz évig futballozott.

A Szlovák Labdarúgó Szövetség Ladislav Jurkemiket nevezte ki szövetségi kapitánnyá. A 48 éves edző Jozef Adamecet váltja, akinek novemberben járt le a szerződése, ő az 1993-ban függetlenné vált ország ötödik szakvezetője.

A szlovák együttes nem kvalifikálta magát a jövő évi koreai-japán közös rendezésű világbajnokságra, miután csoportjában a harmadik helyen végzett Svédország és Törökország mögött. Ketten pályáztak a válogatott vezetőedzői tisztségére, a másik a cseh Karel Brückner volt, de őt szerdán felkérték a cseh válogatott szövetségi kapitányának.

Jurkemik tagja volt az 1976-os Európa-bajnok csehszlovák válogatottnak (amely a döntőben Németországot győzte le büntetőkkel, 5-3-ra), majd négy évvel később az Eb-bronzérmes csapatban is játszott.