Vágólapra másolva!
Két szuperrangadó tartja lázban az olasz futball szerelmeseit. A hét végén az élen tanyázó két csapat, az Internazionale és a Chievo Milánóban, míg a bajnok AS Roma és az AC Milan a fővárosban csap össze. A találkozók érdekességét az adja, hogy alaposan megváltozhat a helyzet a tabella elején.

Fotó: Reuters
Kallon és Vieri gyakran ölelgetheti egymást

Az a Sierra Leone-i Kallon, aki a csapat legeredményesebbje, egyelőre kispados a Ronaldo, Vieri kettős mögött. Materazzi, Dalmat, Simic és Padalino sérült, míg Cristiano Zanetti eltiltását tölti. A vendégeknél Luigi del Neri azon imádkozik, hogy ne legyen az eredmény 3-2, mert eddig három vereségük mindegyike ilyen arányú volt. Különböző okok miatt Foglio és Firmani kihagyja a meccset, amelynek az Inter az esélyese. Furcsa helyzetben van Luca Campedelli, a veronai klub elnöke, szíve szakad meg, ha nem döntetlen lesz a vége. A Chievo prezidentje ugyanis megszállott Inter-szurkoló...

A másik milánói együttes Rómában vendégeskedik. Az AC Milanban Aliyu, Redondo, Serginho és Filippo Inzaghi sérült, Costacurta eltiltott. A bajnok AS Roma hat hiányzót regisztrálhat Batistuta, Candela, Montella, Lassisi, Siviglia és Lima személyében. Ám a hazai pálya a javukra dönthet. Sőt ha az Inter nem nyer, akkor a bajnokcsapat idén először átveheti a vezetést.

A Juventus a Piacenzát látja vendégül a Stadio Delle Alpiban, a torinói lapok már most figyelmeztetnek Dario Hübnerre, aki szezonról szezonra fantasztikus formát mutat, most éppen 12 góljával a legjobb olaszországi csatár.

A tökutolsó, még győzelem nélkül álló Venezia az Udinese ellen készül begyűjteni a három pontot. Miután szurkolók nélkül nem megy a játék, a klub vezetősége úgy döntött, leszállítja a belépőjegyek árát. Így a legdrágább tikett tízezer lírába (1300 forintba) kerülnek, míg a hölgyek ezer líráért (fél capuccino áráért) nézhetik meg a találkozót. Az ellenfélnél ezen a meccsen mutatkozik be a kirúgott Roy Hodgson utódja, Giampiero Ventura.

A 15. forduló párosítása (a 6. kört december 19-én pótolják):

Szombat:
Inter - Chievo

Vasárnap:
Atalanta - Parma
Bologna - Perugia
Fiorentina - Brescia
Juventus - Piacenza
Lecce - Torino
Venezia - Udinese
Verona - Lazio
AS Roma - AC Milan

Ajánlat: