Vágólapra másolva!
Louis van Gaal neve újra felmerült a Manchester United együttesénél a nyáron távozó Alex Ferguson helyetteseként. A holland tréner neve azok után került szóba, hogy felállt a holland válogatott kispadjáról.

Lényeges momentum, hogy Van Gaal egyike azoknak a neves szakembereknek, akit nem köt sehová se szerződés. Az 50 éves edzővel a klub a múlt héten vette fel a kapcsolatot. A The Daily Express szerint akkor szivárgott ki a tárgyalás ténye, miután Van Gaalt hírbe hozták a német Herthával is. Az is tény, hogy az Ajax éléről menesztett Co Adriaanse helyén sokan már elkönyvelték az - egykor éppen az amszterdami együttessel kiváló eredményt elért - holland edzőt.

Van Gaal 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, de a vezetőség most Ronald Koemant nevezte ki edzőnek. A hírnevén némileg csorbát ejt az a tény, hogy a holland válogatott a vezetése alatt nem jutott el a jövő évi világbajnokságra. Maga az érintett a következőképpen reagált a hírekre: "El tudom képzelni, hogy egy olyan klub, mint a Manchester United érdeklődjön egy olyan tréner után, mint Louis van Gaal."