Vágólapra másolva!
"Mindannyian nagyon szeretjük Röbert, s mindent elkövetünk azért, hogy teljesüljön a nagy álma és megnyerjük a német kupát" - reagált Dárdai Pál arra a keddi hírre, miszerint a Hertha BSC vezetősége nem hosszabbítja meg Jürgen Röber szakvezető jövő nyáron lejáró szerződését.

"Délelőtt volt egy megbeszélés, ahol Dieter Hoeness menedzser közölte velünk a hírt" - mondta Dárdai. "Arra kért bennünket, hogy ugyanúgy készüljünk, mint eddig. Sokan tartanak attól, hogy miután eldőlt az edző sorsa, tavasszal már nem lesz akkora tekintélye az öltözőben. Szerintem ettől nem kell félni."

A magyar válogatott középpályás úgy véli, a futballisták egyébként sem az edzőért, hanem saját magukért játszanak. "Ha nyerünk és elindulunk a nemzetközi kupában, azzal mi járunk jól, hiszen több meccsen lépünk pályára, és jobban tudunk keresni. A mi érdekünk, hogy az edzéseken is megszakadjunk, ellenkező esetben nem lehet eredményesen szerepelni."

A német lapok a belga Eric Geretset vagy a holland Louis van Gaalt tartják Röber lehetséges utódjának. Dárdait hidegen hagyja a vezetőedző utódjának a kiléte: "Ezzel nem foglalkozom, mindegy, hogy kivel egyeznek meg a vezetők. Mindenkinél ugyanolyan keményen fogok dolgozni, mint eddig, de ugyanezt ki merem jelenteni a többiekről is. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, és ez a hozzáállás nem függ az edző személyétől."

Röbert már régóta foglalkoztatta a távozás gondolata: "Október 13-án, a Hamburg elleni 4-0-s vereségünk után negyedórát gondolkoztam a folytatásról" - mondta a szakvezető. "Ekkor merült fel először, hogy talán jó lenne váltani. Úgy éreztem, hogy a klub vezetői sem hisznek már annyira bennem, mint korábban."

Az 1996 óta Berlinben dolgozó edző bízik benne, hogy a csapat tavaszi eredményeit nem befolyásolja ez a bejelentés: "A futballistáknak sem könnyű ezt a helyzetet kezelni, remélem, ugyanolyan jó teljesítményt nyújtunk, mint ősszel. Életem nagy álma válna valóra, ha a Herthával sikerülne megnyerni a német kupát. Fantasztikus lenne a berlini Olimpiai-stadionban magasba emelni a serleget."

Dieter Hoeness, az együttes menedzsere egyelőre nem tudta megnevezni a szakember utódját: "Nem akarunk semmit sem elkapkodni. Nagyra értékeljük Röber munkáját, és a válás után is jó barátok maradunk. Remélem, a szurkolók megértenek minket, továbbra is óriási szükségünk van a segítségükre."

A német kupában legközelebb a negyeddöntőben, az 1. FC Köln ellen, január 29-én vagy 30-án lép pályára Röber csapata.

Ajánlat: