Vágólapra másolva!
Az elmaradt 6. forduló találkozóit pótolták az olasz labdarúgó-bajnokságban, egy kivétellel - a Chievo-Lazio rangadót a fagyos talaj miatt nem tudták lejátszani. A címvédő AS Roma nem élt a lehetőséggel, hazai pályán csak ikszelt a Brescia csapatával, ezzel együtt már 12 meccses veretlenséggel büszkélkedhet. "Nevető harmadikként" az Inter állt - megint - az élre, miután Ronaldo és Vieri góljaival biztosan múlta felül a Veronát.

Fotó: EPA
Ronaldo újra a régi

Az Atalanta-AC Milan (1-1) mérkőzés 25. percében térdsérülése miatt hordágyon kellett levinni a pályáról a vendégek és az olasz válogatott kapitányát, Paolo Maldinit.

A Brescia ellen csak kihagyott helyzetekig jutó, címvédő AS Roma mestere, Fabio Capello hangsúlyozta: szombaton több kell a Chievo ellen. A nagy rivális Inter részéről Hector Cúper persze lelkendezett: "Nagyszerű csapatom van. Ronaldo, Vieri, mindenki remek." Az 1999. május óta először duplázó 25 éves brazil meg az argentin szakvezetőt dicsérte, köszönve, hogy engedte őt fokozatosan visszatérni.

Sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a Parma, Nakatáék ezúttal Torinóban kaptak ki 1-0-ra. A Passarellát pótló Gedeone Carmignani szerint nem játszottak rosszul, helyzetük is volt sok, csak hát a kívánt eredményt nem tudták elérni...

Firenzében hiába vezettek Trezeguet góljával a vendégek, Nuno Gomes egyenlített, továbbra sem tud felzárkózni a Juve. A súlyos pénzügyi válságban lévő hazaiak mestere, Roberto Mancini a meccs után úgy nyilatkozott, hogy egy Juventus-kaliberű együttessel szemben egy ponttal is elégedettek lehetnek. Marcello Lippi kollegája meg érthető mérgelődéssel konstatálta, hogy fiai védelmének egyetlen megingása a győzelembe került.

Meglepő vereséget szenvedett otthonában a Bologna (1-0-ra az Udinese nyert), tíz perccel lefújás előtt úgy tetszett, zsinórban második mérkőzését hozza a múlt szombatig nyeretlen, sereghajtó Venezia, Poggi két találatával azonban fordított a Piacenza. Szintén 3-2-ra győzött idegenben, a Lecce vendégeként a Perugia, Chimenti 86. percben vétett öngólja döntött.

Serie A, 6. forduló:
AS Roma - Brescia 0-0

Internazionale - Verona 3-0 (1-0)
gól:
Vieri (18.), Ronaldo (50., 56.)

Fiorentina - Juventus 1-1 (0-0)
gól:
Nuno Gomes (79.), illetve Trezeguet (55.)

Bologna - Udinese 0-1 (0-0)
gól:
Jörgensen (55.)

Torino - Parma 1-0 (1-0)
gól:
Ferrante (45.)

Venezia - Piacenza 2-3 (1-0)
gól:
Maniero (33.), Magallanes (58.), illetve Gautieri (53.), Poggi (80., 81.)

Atalanta - AC Milan 1-1 (1-0)
gól:
Sala (31.), illetve Sevcsenko (57.)

Lecce - Perugia 2-3 (2-2)
gól:
Chevanton (22., 11-esből), Conticchio (39.), illetve Tedesco (20.), Bazzani (37.), Chimenti (86., öngól)

A 17. forduló programja (december 22-23.):
Chievo - Roma
Lazio - Bologna
Milan - Verona
Brescia - Juventus
Parma - Fiorentina
Perugia - Atalanta
Piacenza - Internazionale
Torino - Venezia
Udinese - Lecce

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei