Vágólapra másolva!
Bár az RC Lens már kedden lejátszotta mérkőzését a francia bajnokság 18. fordulójából, mégis a listavezető volt a szerdai játéknap legnagyobb győztese, mivel az öt üldöző csapatok egyike sem tudott nyerni. Az Olympique Lyon 2-1-es vereséget szenvedett a Sedantól, míg az AJ Auxerre gól nélküli döntetlent játszott a Paris Saint-Germain otthonában. A hideg idő itt is megtette a hatását, hiszen két meccset is el kellett halasztani a játékra alkalmatlan talaj miatt.

A lyoni együttes az utóbbi időben meglehetősen hullámzóan szerepel, remek hazai győzelmeket katasztrofális idegenbeli vereségek követték a csapatnál. Mivel most is idegenben lépett pályára a gárda, így a szurkolók nem sok jóra számítottak, és balsejtelmeik beigazolódtak. Noha a vendégek Philippe Celdran vezető találatát még gyorsan kiegyenlítették Patrick Violeau révén, de a szünet után a kiesés ellen küzdő Sedan felgyorsította a tempót, és be is gyűjtötte a három pontot.

Valamivel jobban járt az Auxerre, amely legalább egy ponttal távozott a fővárosból. A mérkőzés nagy részében a hazaiak támadtak, de nem tudták bevenni Fabien Cool kapuját, aki különösen Jay-Jay Okocha szabadrúgásánál védett nagyot.

A PSG mintha el lenne átkozva a Parc des Princes-stadionban, hiszen ebben a szezonban tíz hazai meccséből hétszer döntetlent játszott, ráadásul ebből négy alkalommal gól nélküli döntetlen született, akárcsak most. Idegenben sokkal jobban megy a gárdának, és ha a hazai teljesítményén javítani tudna Luis Fernandez együttese, akkor sokkal előkelőbb helyen állhatna a tabellán.

Az élcsoportban szereplők közül egyedül a Lille tudott nyerni, amely a Lorient ellen játszott egy rendkívül látványos, gólokban gazdag mérkőzést, és ezzel a harmadik helyig nyomult előre.

A Troyes-Metz és a Montpellier-Monaco találkozók a kőkeményre fagyott talaj miatt maradtak el. Utóbbi mérkőzést ugyan még elkezdték a csapatok, de a 24. percben a játékvezető úgy döntött, hogy értelmetlen lenne folytatni a játékot, és így lefújta a meccset. A francia bajnokságban elméletben még a hét végén is pályára lépnek a csapatok, nagy kérdés, hogy az időjárás mit szól ehhez.

Ajánlat:

A francia bajnokság állása

Korábban:

Egyre nehezebb helyzetben a Nantes