Vágólapra másolva!
A Liverpool idegenben 2-1-re legyőzte az Aston Villa együttesét az angol bajnokság 19. fordulójában. A vendégeknél a 68. percben Litmanen helyén kapott lehetőséget a frissen igazolt Anelka, akinek csatártársa az aranylabdás Owen volt.

Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere úgy véli, a Liverpool nem csinált rossz üzletet azzal, hogy az idény végéig kölcsönvette a PSG együttesétől Nicolas Anelkát. Szerinte a franciák válogatottja remek ékpárt alkothat az aranylabdás Michael Owennel is.

"Jól járt a Liverpool, mert egy rendkívül tehetséges futballistához jutott, ráadásul Nicolas éhes a sikerre, mert az elmúlt időszakban sok csalódás érte. Az sem mellékes, hogy ez a kölcsönadás egyfajta opciót is jelent, hiszen ha Anelka jól játszik, akkor a liverpooliak végleg leigazolhatják. Ő pedig fél év alatt képes megmutatni, hogy mennyit ér" - mondta Wenger. "Egyetlen szakmai kérdés merül fel vele kapcsolatban: hogyan értik meg egymást a 'Pool üdvöskéjével, Owennel. Egyáltalán pályán lehetnek-e egyszerre? Nem tudom, de azt mondom, jó ékpárt alkothatnak."

Wenger véleményére annál is inkább lehet adni, mert ő volt az, aki a tehetséges fiatalból válogatott futballistát nevelt. Igaz, a csatár temperamentuma sok problémát okozott a Real Madridnál, majd a PSG-nél is. "Amikor én foglalkoztam vele, kimondottan kellemes partner volt. Néha kicsit durcás, de alapvetően lehetett irányítani" - mondta az Arsenal francia mestere.

A Liverpool részéről Phil Thompson - Gerard Houllier helyettese - elmondta, az Owen-Anelka kettős a futballvilág leggyorsabb duója lehet: "Azt gondolom képes akár Owennel, Heskeyvel vagy akár Litmanennel veszélyes csatársort alkotni."

Thury Gábor

Korábban: