Vágólapra másolva!
Soha egyetlen manchesteri labdarúgónak sem sikerült még sorozatban hét mérkőzésen gólt szereznie, erre azonban most Ruud van Nistelrooynak nagy esélye van. A holland sztár jelenleg hatnál tart, ezt a bravúr is eddig csupán George Best, Dwight Yorke és Bobby Charlton mondhatja magáénak. A liga talán legjobbja most a világ egyik legjobb kapusa, Peter Schmeichel ellen bizonyíthat az FA-kupa harmadik fordulójában.

Sokan féltették a Manchester United labdarúgó-csapatát, amely gyakorlatilag minden követ megmozgatott, hogy szerződtesse a nagyon komoly műtéten áteső, akkor még a holland PSV Eindhoven színeiben szereplő játékost. Ruud van Nistelrooy azóta bizonyította, képességeivel semmi baj nincs.

A legutóbbi, Newcastle elleni bajnokin Ruud 20. gólját szerezte, ehhez ráadásul mindössze 24 mérkőzésre volt szüksége. És kell-e annál nagyobb elismerés, ha az ellenfél trénere, Bobby Robson is őt magasztalja?

"A világ legjobb csatára és minden idők legjobb manchesteri futballistája lehet" - áradozott róla a szakember. "Balszerencsésnek érzem magam, mert két éve szerettem volna, ha Newcastle-be szerződik, de nem volt elég pénzünk. Klasszis játékos, kétségtelen, hogy éveken belül legenda válik belőle. Erős, tele van energiával, mindig a gólszerzésre koncentrál - egyszerűen fantasztikus. Emlékszem arra, hogy egy alkalommal találkoztam Sir Alex Ferguson testvérével, Martinnal az eindhoveni repülőtéren. Akkor már tudtam, hogy gyakran ruccannak át, és figyelik Ruudot. Melléültem, és láttam az arcán, nagyon szeretné megkérdezni, mi a véleményem a játékosról. Nem vártam meg, amíg kérdezett, csak annyit mondtam neki: Mondd meg Alexnek, vegye meg!"

Van Nistelrooy a legutóbbi 11 mérkőzésén 12-szer bizonyult eredményesnek. Amennyiben a hét végi, Aston Villa elleni FA-kupa-mérkőzésen is betalál, új csúcsot állíthat fel. Eddig ugyanis még egyetlen MU-játékos sem tudott hét, egymást követő mérkőzésen eredményes lenni, sőt, a hat is csupán George Bestnek, Dwight Yorke-nek és Bobby Charltonnak sikerült.

No, meg persze Ruud van Nistelrooynak, aki egy formába lendült David Beckhammel és a várhatóan szerződtetendő, a The Sun által egyszerűen csak "új Cantonának" nevezett Paolo di Canióval ismét nagycsapatot varázsolhat a "Vörös Ördögökből".