Vágólapra másolva!
Nem sok pihenőt kaptak a francia csapatok, hiszen a gall bajnokságban már a hét végén fordulót rendeztek, igaz, három mérkőzést is el kellett halasztani a pálya használhatatlansága miatt. Így a listavezető Lens összecsapása is elmaradt, aminek köszönhetően a második helyezett Lyon öt pontra megközelítette az első helyezettet. Ami a tabella hátsó traktusát illeti, az FC Nantes elkerült a kieső zónából, mivel győzni tudott a Bastia ellen, az előtte álló Metz pedig nem lépett pályára.

A lyoniak a Guingamp ellen léptek pályára idegenben, és a mérkőzés nem valami jól kezdődött a csapat számára, hiszen a hazai együttes az első félidőben megszerezte a vezetést, és ezt a szünetig meg is tudta tartani. A találkozó fordulópontja azonban még az első játékrészben volt, hiszen a negyvennegyedik percben a játékvezető kiállította a Guingamp védőjét, Blaise Kouassit, mivel utolsó emberként felvágta a kitörő Sidney Gouvut. A vendégek a szünet után könyörtelenül kihasználták az emberelőnyt, hiszen tíz perc alatt három gólt is szereztek, és ezzel eldöntötték a három pont sorsát. A meccs hőse a lyoniak középpályása, Christophe Delmotte volt, aki pályafutása első mesterhármasát érte el.

Mivel a negyedik helyen álló Lille OSC vereséget szenvedett, a harmadik Auxerre pedig nem lépett pályára, így a Paris Saint-Germain előtt adott volt a lehetőség: ha a párizsiak legyőzték volna a Monacót hazai pályán, akkor egészen a dobogó harmadik fokáig mehettek volna előre. Az egykoron a francia bajnokság legnagyobb rangadójának számító mérkőzés, amely most már csak két középcsapat összecsapását jelenti, jól is kezdődött a hazaiak számára, hiszen egy meglehetősen vitatható bírói ítélet után tizenegyest rúghattak, amit a brazil Ronaldinho értékesített.

A hazai csapatnak ekkor már végre kellett hajtania egy kényszerű cserét, mivel Laurent Leroy lábtörést szenvedett. A második játékrészben aztán feltámadt a Monaco, amely ebben a szezonban még egyetlen meccset sem nyert idegenben, és előbb kiegyenlített, majd az argentin Marcelo Gallardo révén az utolsó percben a győzelmet is megszerezte. A "Muneco", azaz "Babaarcú" becenévre hallgató középpályás nemrégiben összeveszett a trénerrel, Didier Deschamps-pal, de most valószínűleg belopta magát a szakvezető szívébe. A PSG ezzel szemben tovább folytatta katasztrofális hazai szereplését: a párizsiak tizenegy otthoni meccsükből csak hármat nyertek meg.

Az FC Nantes kispadján új szakember mutatkozott be az argentin Angel Marcos személyében, aki az év végén érkezett a klubhoz a Lorienttől. Nos, a tréner debütálása jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen a Kanárik nyerni tudtak a Bastia ellen idegenben, márpedig erre utoljára tizenhét évvel ezelőtt volt példa. A vendéggyőzelem egyben azt is jelentette, hogy a Nantes immár nem áll kieső helyen.

Korábban: