Vágólapra másolva!
Csütörtökön jelenti be hivatalosan a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetősége, hogy a következő szezontól Huub Stevens, a Schalke 04 jelenlegi trénere veszi át Dárdai Pál és Király Gábor csapatának az irányítását. A Gelsenkirchenből távozó szakvezető utódja Frank Neubarth lesz.

A Schalkéval 1997-ben UEFA-kupát nyerő Stevens - 2002. július elsejétől - a hat éve Berlinben edzősködő Jürgen Röber helyét foglalja el a Hertha kispadján.

Stevens már hónapok óta bejelentette, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését, s így a Schalkénak elég ideje volt rá, hogy új edzőt keressen a tavalyi ezüstérmes csapat kispadjára. Az utódot hamar megtalálták: a holland edző helyét a Werder Bremen volt játékosa, Frank Neubarth veszi át, aki jelenleg is a brémaiaknál, mégpedig a zöld-fehérek amatőrcsapatánál dolgozik edzőként.

Az egykori kitűnő támadónak nem lesz könnyű dolga, hiszen az öt éve Gelsenkirchenben edzősködő Stevens sok nagy sikernek részese volt, hiszen az UEFA-kupa sikeren kívül tavaly a német kupát is elhódították Ebbe Sandék. Neubarth két évre szerződik a Schalkéhoz.

Korábban:

jp