Vágólapra másolva!
A lensi együttes tovább folytatta remeklését a francia bajnokságban, hiszen a Lille elleni rangadót is megnyerte, és a győztes gólt az a Diouf szerezte, akire most három hétig nem számíthatnak a klubnál, mivel a szenegáli válogatottal az Afrikai Nemzetek Kupáján vesz részt.

Fotó: Reuters
A még mindig csak húsz esztendős szenegáli játékos idén a világbajnokságon is bemutatkozhat

Pályafutását a Sochaux együttesében kezdte el, amelynek színeiben már 17 évesen bemutatkozhatott az élvonalban. Első meccsét a legjobbak között 1998. november 11-én játszotta a Bastia ellen, és az idény folyamán további tizennégy alkalommal lépett pályára, gólt azonban nem szerzett. Ennek ellenére a Rennes felfigyelt rá, és 3,5 millió fontnak megfelelő összeget fizetett ki a fiatal támadóért.

A rennes-i egyesületben sokkal több lehetőséget kapott, az idény folyamán 28 mérkőzésen vetették be, de csak egy gólt ért el. Ráadásul 2000 márciusában egy bérelt autóval közlekedési balesetet okozott, amelyben négyen is megsérültek. Még annak a lehetősége is felmerült, hogy börtönbüntetésre ítélik, de végül "megúszta" közösségi munkával: Rennes városában helyi iskolásoknak tartott edzéseket.

A klub nem tartott igényt rá, és 2000 nyarán kölcsönadta a Lensnak. Diouf itt megtalálta góllövő cipőjét, hiszen a legutóbbi szezonban nyolc gólt ért el, ráadásul a válogatottban is ment neki a játék: mesterhármast szerzett a Namíbia és az Algéria elleni világbajnoki selejtezőn is, a szenegáli nemzeti tizenegy pedig története során először kijutott a világbajnokságra. A Lens tavaly nyáron végleg megvásárolta a csatárt, aki továbbra is gólokkal igyekszik meghálálni a bizalmat: a jelenlegi idényben már hat találatnál tart.

Korábban:

A nap játékosa: Timo Rost (Energie Cottbus)