Vágólapra másolva!
Patrick Vieira, az Arsenal középpályása madridi villámlátogatása után visszatért Londonba: a francia válogatott oszlopa a Real Madrid vezetőivel lehetséges átigazolásáról tárgyalt. Az AFP hírügynökség szerint a játékos klubja engedélyével tárgyalt Madridban. Vieira és a Real, valamint a játékos menedzsere, Marc Roger már két éve egyezkednek egymással.

Florentino Perez, a Real elnöke elmondta: a középpályást nyáron szeretné leigazolni a klub. Egyes hírforrások nem tartják elképzelhetetlennek, hogy Vieira 27 millió fontért (10,3 milliárd forint) költözne Londonból a spanyol fővárosba. A futballista évente 3,5 millió fontot (1,33 milliárd forint) keresne a Realban. A francia játékostársa, a holland Dennis Bergkamp meg is jegyezte: "Nem elképzelhetetlen, hogy így állnak a dolgok, mert kevés játékos manőverezett a színfalak mögött annyit a jövője érdekébem, mint ő."

Vieira leigazolása Perez elnök hosszútávú terveibe illeszkedne. Legutóbb Zidane, azt megelőzően Figo került a Realhoz, most Vieira érkezne. Pontosabban a Milan csatára, Sevcsenko is a kalapban volt, de a spanyolok két játékost nem tudnak megvenni, ráadásul az ukránhoz ragaszkodik edzője, Ancelotti.

Ugyanakkor Arsene Wenger, az Arsenal edzője kijelentette: nem jár közbe, hogy Vieira az idény végén maradjon a londoniaknál. Ez azért is érdekes információ, mert korábban az Arsenal franciái, Wiltord, Vieira, Pires és Grimandi, valamint Wenger szinte egymástól tették függővé maradásukat a klubnál. Most a szakvezető azt mondta: "Ha egy klub nagyon akar valakit, s a futballista is hajlik arra, hogy menjen, nem erőszakolom rá a játékosra, hogy maradjon."

Maga az érintett még a világbajnokság előtt szeretne dönteni: "Kétség kívül tanulmányoztam az ajánlatot, de még nem tudom, hol folytatom jövőre. A vb előtt Arsene-nel és a klubvezetéssel is fogok tárgyalni. A szerződésem még két évig az Arsenalhoz köt." Vieira 1996-ban igazolt a Milanból az Arsenalba.

Korábban: