Vágólapra másolva!
A hét végén két olyan találkozót is rendeznek az olasz labdarúgó-bajnokságban, amely két-három éve még szuperrangadónak számított. Azóta változott a világ, hiszen a Fiorentina kiesőhelyen áll, míg a Parma ugyancsak közelít a veszélyes zónához.

Az Inter-Parma találkozó tavaly remek mérkőzést és 2-2-es döntetlent hozott, idén ennek a vendégek nagyon örülnének. A Parma ugyanis gyengélkedik, legutóbb a Lecce ellen sem tudott nyerni, így majdnem kiesőhelyen áll. A csapatban két hiányzó van, Appiah és Mboma. Az Inter szerencséje, hogy Sierra Leone nem kvalifikálta magát az Afrika-kupára, így az egyik legjobb formában lévő csatár, Kallon szerepelhet a bajnokságban. Már ha egyáltalán gondol rá Cúper mester, akinek jelenleg a dollármilliárdot jelentő Vieri, Ronaldo kettős szimpatikusabb. Ugyan a hírek szerint a brazil játékos kisebb sérüléssel bajlódik, várhatóan pályára lép a San Siróban. Dalmat, Padalino és Georgatosz sérült, Di Biagio eltiltását tölti.

Érdekes mérkőzés lehet a Fiorentina-Milan összecsapás is, pláne, ha a hazai együttes végre összeszedi magát. A táblázaton ugyan tizenkét hely választja el egymástól a csapatokat, és a Fiorentina sima kiesőjelölt, az edzőváltás mégis jótékony hatással lehet a "violákra". A gárda megerősödött a kölcsönjátékosokkal, Veronában egy hete már pontot szerzett a Chievo ellen. Az elfelejtett jugoszláv csatár, Mijatovic az Espanyolhoz készül, hacsak Bianchi mesternek nincsenek más tervei vele. Nuno Gomes, Agostini, Chiesa, Franceschetti, Taddei és Rossitto biztosan nem szerepelhet. Milánóban hetek óta az a hír járja, hogy Redondo visszatér, de ennek egyelőre kicsi a valószínűsége. Rajta kívül még két klasszis, Filippo Inzaghi és Paolo Maldini, valamint egy ismeretlen, Aliyu sérült.

A listavezető Roma a 12. helyezett Udineséhez látogat, ahol esélyes a "pontvesztésre" - úgy, ahogy tavaly is tette. A hazaiaknál majdnem egy csapatra való hiányzó van, mindössze egy kapus kellene: Genaux, Alberto, Zamboni, Bertotto, Nomvete, Sosa, Gaarde, Jörgensen és Pinzi sérült, Helguera eltiltását tölti. A rómaiak legnagyobb vesztesége a "besárgult" Totti, míg a betegek számát Candela, Lassissi, Cufré, valamint Siviglia gyarapítja.

A Juventus az Atalantával meccsel légiósai, Tudor, Montero, O'Neill, Athirson és Salas nélkül, míg a bergamói csapat Rossini, Bellini, Zauri, Zenoni, Orlandini valamint az eltiltott Berretta nélkül készül az összecsapásra.

A hét végi párosítás:
Bologna - Chievo
Brescia - Torino
Fiorentina - Milan
Inter - Parma
Juventus - Atalanta
Lazio - Perugia
Lecce - Piacenza
Udinese - Roma
Verona - Venezia

Ajánlat:

A Serie A állása

Korábban: