Vágólapra másolva!
Az Afrikai Nemzetek Kupája eddig nem bővelkedett a gólokban, de pénteken végre megtört a jég, hiszen rögtön a nap első meccsén született egy találat, amely három pontot jelentett az egyiptomi válogatottnak. A gól a Zamalek középpályásának, Hazem Emamnak a nevéhez fűződött, aki egyébként arról nevezetes, hogy az egyik üdítőital ügyességi versenyén idén olyan szupersztárokat előzött meg, mint Rivaldo, David Beckham és Juan Sebastian Verón.

Hazem nem akármilyen családból származik, hiszen nagypapája, Yehie Emam a maga idejében válogatott kapus volt, édesapja, Hamada pedig a Zamalek csatáraként szerzett hírnevet magának, később pedig a klub elnöke lett.

Nem csoda, hogy az 1975. május 10-én született fiúcska is elkezdett futballozni, és miután az ifik között remek teljesítményt nyújtott, az 1992-93-a szezonban a tréner, Mahmoud el Gohary (aki jelenleg az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya) felhívta a felnőttek közé. Emam innentől kezdve kiszoríthatatlan volt a csapatból, és különösen az 1995-96-os idényben ment neki remekül a játék, amikor bajnokságot nyert a gárdával.

Ennek hatására bekerült a válogatottba is, és az 1996-os kontinensviadalon kiválóan futballozott, a posztján a torna legjobb játékosának választották. Erre Európában is felfigyeltek, és Emam az olasz Udinesébe szerződött. Az olaszországi kiruccanás azonban rosszul sült el a számára, két szezon alatt mindössze tíz meccsen szerepelt, és karrierje mélypontja volt, amikor edzője egy alkalommal becserélése után öt perccel lehozta a pályáról, amikor egy csapattársát kiállították.

Hiába nyert 1998-ban Afrika-kupát az egyiptomi válogatottal, az 1998-99-es idény második felét kölcsönben a holland De Graafschaapnál töltötte, ahol jobban ment neki a játék, és így hamarosan visszatért a Zamalekbe. A legutóbbi szezonban őt választották meg a legjobb egyiptomi focistának, a klubbal bajnokságot és kupát is nyert.

Részt vett az egyik üdítőitalt gyártó cég ügyességi versenyén is, ahol az első helyen végzett olyan focistákat megelőzve, mint Beckham, Verón, Rivaldo vagy Dwight Yorke. A feladatokat Alex Ferguson állította össze...

Ajánlat:

Beindult a gólgyártás az Afrika-kupán

Korábban:

A nap játékosa: Paulo Sousa