Vágólapra másolva!
Az ősi Milánó-Róma ellentét ezúttal az AC Milan és a Lazio labdarúgócsapatainak összecsapásán domborodhat ki, ez a találkozó adja ugyanis a hét végi Serie A fordulójának a sava-borsát. Pénteken kiderült, hogy Roberto Baggio nem vehet részt a nyári focivébén, ugyanis a Parma-Brescia (2-0) olasz kupa-meccsen súlyos térdsérülést szenvedett.

Fotó: EPA
Baggio álma, a világbajnoki győzelem nem teljesülhet

A második helyen álló Inter győzelmi esélyekkel, de Recoba, Dalmat, Padalino, Ronaldo, illetve Okan nélkül fogadja a teljes csapattal felálló Torinót. Persze nem kell sajnálni Hector Cúpert, a szakvezetőnek még mindig egy remek kettős, Vieri és Kallon áll a rendelkezésére a csatársorban. Az olasz sajtó szerint az Inter főleg előbbiben reménykedhet, hiszen Vieri tizenkét mérkőzésen eddig tizennégy gólt szerzett, és sokkal több van benne, mint Ronaldóban (aki mellesleg nem is szerepelhet, hiszen még sérült).

Meglepetés lenne, ha a listavezető Roma éppen Firenzében bukna, igaz, erre tavaly már történt példa. A Fiorentinában Chiesa, Taddei, Adani, Cois, Baronio és Agostini sérült, míg a hírek szerint sem Nuno Gomes, sem Adriano nincs csúcsformában. Nem beszélve a kispadot hónapok óta melegítő Mijatovicsról. A bajnokcsapat csupán Lassissi és Assuncao hiányát érezheti meg, de várhatóan ez nem akadályozza meg a pontszerzésben. A találkozó igazi "kihívás" azonban még mindig Gabriel Batistuta számára, az argentin csatár mégiscsak kilenc szezont töltött Firenzében és klubrekordnak számító százötvenkét bajnoki gólt szerzett a Fiorentina színeiben.

A Parma-Brescia olasz kupa-mérkőzést eredetileg a múlt szerdán kellett volna lejátszani, de a Brescia hátvédjének, Vittorio Merónak halála miatt a két csapat a halasztás mellett döntött. A találkozó ötvennyolcadik percében a vendégek harmincnégy éves klasszisa, Roberto Baggio térdsérülést szenvedett, így valószínűleg minden reménye elveszett, hogy részt vegyen a május 31. és június 30. közötti koreai-japán világbajnokságon. Az elődöntő másik ágán a Juventus 2-1-es előnnyel várja az AC
Milan elleni jövő heti visszavágót.

olasz kupa elődöntő, első mérkőzés:
AC Parma - Brescia 2-0 (0-0)
gól:
Nakata (55.), Marchionni (62.)

A visszavágót február 7-én rendezik.

A Serie A hét végi párosítása:
Szombat:
Inter - Torino
Vasárnap:
Bologna - Venezia
Brescia - Parma
Fiorentina - AS Roma
Juventus - Lecce
Piacenza - Chievo
Udinese - Perugia
Verona - Atalanta
Lazio - AC Milan

Korábban:

Pincési László