Vágólapra másolva!
Fabio Capello, az olasz első osztályú Roma együttesének vezetőedzője a Barcelona szakvezetője lehet, erre persze csak római szerződésének lejártát követően kerülhet sor. Tény, hogy Charles Rexachra, a Barca jelenlegi trénerére óriási nyomás nehezedik, mert a katalán együttes a kilencedik helyen áll a spanyol bajnokságban, hátránya hét pont az élen álló Real Madriddal szemben.

Capellót korábban Alex Ferguson utódaként emlegették a Manchester United együttesénél, a jövőjéről pedig maga az érintett a következőket nyilatkozta: "Senki nem tudja, hol dolgozom a jövőben. Csak az a biztos, hogy a Milanhoz soha nem megyek vissza. Szerződésem jelenleg a Romához köt, de nem tagadom, izgalmas feladat lenne a Barcelonát irányítani." Capello szavai némileg meglephetik a Roma elnökét, Franco Sensit, aki a napokban nyilatkozta, hogy egy hosszú távú szerződést szeretett volna kötni az ötvenöt éves szakemberrel, akinek 2003-ban jár le a szerződése.

Capello 1997 és 1998 között volt már a Real Madrid edzője, s BL-győzelemre vezette a Realt. Eredményes munkássága miatt várható volt, hogy a legnagyobb klubok becserkészik. Erről Capello így vélekedett: "Ha jönnek a jó eredmények, normális, hogy a legnagyobb klubok fókuszába kerül az ember." Capello jelenlegi együttesét nem csak az olasz első osztály, de Európa egyik legjobb csapatának tartja, ugyanakkor nem lenne elkeseredve, ha a BL-ben csak az elődöntőig jutna a Romával: "Ilyen csoportban, amelyikben mi vagyunk a Liverpoollal és a Barcelonával, minden megtörténhet, történetesen az is, hogy valamelyik együttes a negyeddöntők előtt búcsúzik." Egy csapatról nem beszélt Capello: a B csoport negyedik együttese az UEFA Kupa-győztes, s az európai Szuperkupáért a Real Madridot legyőző Galatasaray.