Vágólapra másolva!
Súlyos, kiütéses vereséget mért a Liverpool a Leeds Unitedre az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Az Elland Road-i 0-4 sztárjának az az Emile Heskey bizonyult, aki eddig mindössze egy találatot szerzett az idei bajnokságban.

Fotó: EPA
Heskey magára talált

Leeds: Martyn - Kelly, Ferdinand, Matteo, Harte - Bowyer, Dacourt, Batty - Kewell, Fowler, Viduka
Liverpool: Dudek - Carragher, Hyypia, Henchoz, Riise - Wright, Hamann, Gerrard, Murphy - Owen, Heskey

A hazai Leedsnél játéklehetőséghez jutott Robbie Fowler is, aki pár hónapja még a 'Poolt erősítette, ám úgy érezte, váltania kell. Nos, lehet, hogy a találkozó végképp megpecsételte döntése helytelenségét. A gólzápor a tizenhatodik percben kezdődött, amikor Murphy szabadrúgása megpattant Rio Ferdinandon, és a tehetetlenül fekvő Martyn mellett a kapuba vágódott (0-1). A második játékrész elején Gerrard, majd Owen próbálkozását bravúrral hárította Martyn, ám érkezett Heskey, aki a 61., majd a 63. percben is gólt szerzett. A kegyelemdöfést Owen a 91. percben adta meg. A 4-0-s siker azt jelentette, hogy a Liverpool feljött a dobogó harmadik helyére, a Manchester United és a Newcastle mögé. (Igaz, a vesztett pontok tekintetében az Arsenal megelőzi a 'Poolt)

"Rengeteg kritikát kapunk, hogy unalmasan játszunk. Aki a mai találkozót látta, remélem, megváltoztatja a véleményét" - mondta Steven Gerrard, a Liverpool válogatott védője. "Győztünk, és életben tartottuk bajnoki álmainkat." - tette hozzá.

"Végre van okom nekem is az örömre" - hajtogatta Heskey, majd így folytatta: "Csapattársaim gratuláltak, én pedig élvezem a sikert."

Leeds United - FC Liverpool 0-4 (0-1)
gól:
Ferdinand (17., öngól), Heskey (61., 63.), Owen (90.)

A nap másik találkozóján:
Middlesbrough - Charlton Athletic 0-0

Ajánlat:

Pincési László