Vágólapra másolva!
Két edző is megbukhatott volna a spanyol bajnokság szombati játéknapján, ám mindkét szakember (ha csak időlegesen is) megmenekült, hiszen mind a Real Sociedad, mind pedig a Barcelona nyerni tudott. Különösen a katalánok diadala volt imponáló, a Barca ugyanis Patrick Kluivert négy góljának köszönhetően 6-0-ra győzött Tenerifén. Az élcsoportban is érdekesen alakulnak az események, az Alavés ugyanis Corunában leckéztette meg a Deport, és így a Celta Vigo ugrott az élre - de lehet, hogy csak egy napig.

A Real Sociedad mestere, John Toshack számára is csak a győzelem volt az elfogadható eredmény a Villarreal ellenében, de a mérkőzés nagy részében úgy tűnt, hogy ez nem fog összejönni a számára. A baszkok hetvenöt percen keresztül hiába rohamoztak, és amikor Mikel Aranburu végre megszerezte számukra a vezetést, akkor a vendégek argentin futballistája, Rodolfo Arruabarrena (akinek a beceneve éppen "a Baszk") kiegyenlített. Toshack azonban végül mégis megmenekült, köszönhetően Óscar de Paula találatának, amely hét perccel a lefújás előtt érkezett.

Az RC Deportivo eddig csak idegenben szerepelt katasztrofálisan, hazai pályán viszont remekelt (legutóbbi hét otthoni meccsét megnyerte), így a corunai gárda tartani tudta a helyét az élbolyban. Most az Alavés volt az ellenfél, amely mindössze egy ponttal volt lemaradva Diego Tristánék mögött, és a vitóriai gárda megakadályozta, hogy a Depor átvegye a vezetést a tabellán. Az Alavés a bajnokság során immár tizenkettedik alkalommal megúszta bekapott gól nélkül, és mivel Pablo Astudillo a másik kapu előtt egyszer betalált, így a vendégek elvitték a három pontot. Ennek a legjobban minden bizonnyal Vigóban örültek, hiszen a Celta ennek köszönhetően az élre ugrott. A galíciaiak a Mallorca ellen idegenben nyertek Jesuli találatával, de győzelmüket kissé beárnyékolta, hogy argentin védőjük, Eduardo Berizzo súlyos sérülést szenvedett, ami miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára, és a világbajnokságot is ki kell hagynia. A Vigo persze csak akkor maradhat az élen, ha vasárnap a Real Madrid kikap az Espanyoltól, de a második hely biztos a számára.

Primera Division, 23. forduló:
Real Sociedad - Villarreal 2-1 (0-0)
gól: Aranburu (75.), De Paula (84.), illetve Arruabarrena (79.)

Real Mallorca - Celta Vigo 0-1 (0-1)
gól:
Jesuli (26.)

Tenerife - FC Barcelona 0-6 (0-2)
gól:
Puyol (16.), Kluivert (45., 51., 68., 71.), Charcos (74.-öngól)

Rayo Vallecano - FC Sevilla 2-1 (2-1)
gól:
Quevedo (26.), Bolic (33.), illetve Reyes (3.)
piros lap: Baljic (61.), illetve Fredi (57.)

Deportivo La Coruna - Alavés 0-1 (0-1)
gól:
Astudillo (42.)

Az élcsoport:
1. Celta Vigo 40 pont/23 mérkőzés (42-25)
2. Real Madrid 40/22 (39-24)
3. Deportivo La Coruna 37/22
4. Valencia 36/22 (25-19)
5. Alavés 36/22 (22-19)
6. Athletic Bilbao 35/22