Vágólapra másolva!
Az egykori legendás német labdarúgó, Lothar Matthäus megerősítette, valóban megkereste őt az angol Aston Villa vezetősége és felajánlotta számára a birminghami csapat kispadját. Az osztrák Rapid Wien trénere azonban élő szerződésére hivatkozva nem fogadta el az ajánlatot.

"Az Aston Villa megkeresett és felajánlotta, legyek az együttes trénere" - nyilatkozta Matthäus. "Mindig is az volt a vágyam, hogy Angliában dolgozhassak, de sajnos ezúttal azt kellett mondanom, élő szerződésem van a Rapiddal. Boldog vagyok Bécsben és 2003-ig itt kívánok dolgozni."

A negyven esztendős szakvezetőt a múlt héten váratlanul távozó, majd a Derby County kispadjára leülő John Gregory helyére szemelte ki a Villa, amelyet a hét végén a Fulham elleni 0-0 alkalmával a John Deehan, Stuart Gray páros irányított. (Érdekes, hogy a Derby viszont győzelemmel köszöntötte új mesterét.)

"A Villa csodálatos klub, biztos vagyok abban, hogy ez az áldatlan állapot hamar megoldódik" - mondta Stuart Gray.

Hogy ki lesz Gregory utóda, még nem tudni, mindenesetre az már kiderült, hogy nem az egykori szövetségi kapitány, Graham Taylor ül le a kispadra, Taylor - aki 1987 és 1990 között már irányította a birminghamieket - ugyanis visszautasította a felkérést. A hírek szerint a listán George Graham (korábban Arsenal, Leeds, Tottenham), Alan Curbishley (Charlton Athletic) és Ray Graydon (Walsall) neve szerepel még.

Ajánlat:

Az angol bajnokság állása

Korábban:

Pincési László