Vágólapra másolva!
A Szelídíthetetlen Oroszlánok alaposan megszenvedtek a legjobb négybe jutásért az Afrikai Nemzetek Kupáján Egyiptom ellen, de végül azért sikerült legyőzniük a Fáraókat. A győztes találatot Mboma szerezte, akinek ez már a harmadik gólja volt a tornán, és ha így folytatja, akkor a gólkirályi cím is az övé lehet.

Fotó: EPA
A labda a hálóban, Mboma ünnepelheti a gólját

Ezt követően a Metz vette kölcsön, ahol azért eredményesebb volt, hiszen négy gólig jutott, de a következő idényben Párizsban megint nem tudott bekerülni a kezdő tizenegybe. Az időközben a kameruni válogatottba is bekerült csatár éppen ezért elfogadta a japán Gamba Oszaka ajánlatát, és jobban nem is dönthetett volna, hiszen Japánban valósággal kivirágzott, az 1997-es bajnokságban 25 találattal gólkirályi címet szerzett. Ott volt a legutóbbi világbajnokságon is a Szelídíthetetlen Oroszlánokkal, majd ezt követően az olasz Cagliari vette meg. Itt első idényében hat, a következőben pedig nyolc gólt ért el, de a klub kiesett a legjobbak közül.

Időközben 2000 februárjában megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját a kameruni válogatottal, majd a nyáron az AC Parma játékosa lett. A Parmában azonban legtöbbször csak csere, annak ellenére, hogy 2000-ben olimpiát is nyert, és őt választották meg az esztendő legjobb afrikai játékosának. Igaz, mellőzésében az is szerepet játszik, hogy rengeteget utazik haza a különböző válogatott meccsekre.

Február 4., a nap játékosa: Gabriel Omar Amato (Real Betis)

Ajánlat:

Az első kiállítás