Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona együttese ebben az idényben nem éppen az elvárásoknak megfelelően szerepel, és a csapat vezetősége a szokásoknak megfelelően új játékosok igazolásával próbál javítani a helyzeten. A nyárig már nem szerződtethetnek senkit, hiszen az átigazolási időszak befejeződött, de máris megkezdődtek a tárgyalásokat azokkal a focistákkal, akiket a nyáron akarnak megszerezni.

Az első kiszemelt neve máris nyilvánosságra került, és érdekes módon nem egy világsztárról van szó, bár a dán Jan Dahl Tomasson neve sem cseng rosszul Európában.

A támadó a holland Feyenoord játékosa, ebben a szezonban eddig 13 alkalommal volt eredményes, és a dán válogatottal kijutott a világbajnokságra is. Szerződése a nyáron lejár a rotterdami egyesületnél, és a hírek szerint eddig nem tudott megegyezni klubjával az új kontraktusról. Az egyesület azt állítja, hogy a tárgyalások azért akadtak meg, mert a focista teljesíthetetlen igényekkel állt elő, ám Tomasson szerint erről szó sincsen. A futballista állítása szerint tavaly szinte már mindenben megegyezett a Feyenoorddal, de akkor a klub azt mondta, hogy az idén térjenek vissza a dologra, a mostani ajánlat viszont kedvezőtlenebb az eredetinél.

Érdekesség, hogy a Barca mestere, Carles Rexach már évekkel ezelőtt felfigyelt Tomassonra, és amikor szakmai tanácsadóként dolgozott a katalánoknál, akkor szerette is volna szerződtetni a focistát, aki tárgyalt is az akkori elnökkel, Josep Lluis Núnezzel, de végül a Newcastle Unitedbe szerződött.

Angliában nem ment neki a játék, a Feyenoordban viszont ontja a gólokat, és ennek köszönhetően a válogatottban is alapember lett. Tomasson mindenesetre rendkívül kedvező helyzetben van, hiszen a nyáron lejár a szerződése, vagyis ingyen igazolható lesz, és egy esetlegesen jól sikerült világbajnokságot követően válogathat majd a jobbnál jobb ajánlatokban.

Ajánlat: