Vágólapra másolva!
A közelgő világbajnokságon való szereplés minden futballista számára a fő célkitűzés az elkövetkező hónapokban, ám ezt csak akkor lehet megvalósítani, ha rendszeresen pályára lép klubcsapatában. Érezte ezt Youri Djorkaeff is, aki ezért a német Kaiserslauternből az idény végéig az angol Bolton Wanderersbe igazolt.

Fotó: DPA
A technikás támadó a Boltonból szeretne bekerülni a vb-re utazó keretbe

Az ifjú Djorkaeff 1968. március 9-én született, és első klubja az Union General Amrénienne de Décines volt. Gyermekként megfordult még a Meyzieu-ban és a Villeurbanne-ban, profi karrierje pedig a Grénoble-ban kezdődött, ahol már 16 évesen bemutatkozott a nagycsapatban.

Huszonegy esztendősen a szintén másodosztályú Racing Strasbourg-ba igazolt, majd 1990 novemberében az AS Monaco vette meg. Öt évet töltött el a nagyhercegség együttesében, amely idő alatt nyert egy Francia Kupát, bejutott a KEK-döntőjébe, 1993-ban pedig húsz találattal gólkirályi címet szerzett.

Ebben az évben mutatkozhatott be a nemzeti tizenegyben is, mégpedig Izrael ellen. 1995 nyarán a Paris Saint-Germain-be igazolt, majd az 1996-os Európa-bajnokságot követően (ahol öt mérkőzésen egy gólt szerzett) az olasz Internazionaléba szerződött. Milánóban biztos csapattagnak számított, és a válogatottban is alapember volt, így 1998-ban világbajnoki címet szerzett.

1999-ben nagy meglepetésre a német Kaiserslauternhez igazolt, ahol Otto Rehhagel pártfogása alatt kitűnően futballozott, ám miután a trénert menesztették, egyre többször maradt ki a csapatból. A 2000-es Európa-bajnokságon még szerepelt a gall nemzeti tizenegyben, de miután az elmúlt fél évben csak elvétve lépett pályára a németeknél, így veszélybe került világbajnoki szereplése. A Kaiserslauternnél rendesek voltak vele, felbontották a szerződését, így szabadon aláírhatott a Boltonhoz.

Korábban:

Ajánlat: