Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupában két meccset rendeztek kedden, viszont két olyan gárda is pályára lépett, amelyet akár a végső győzelemre is esélyesnek tartanak. A Valencia és az AC Milan sem okozott csalódást, mind a két együttes nyerni tudott, így előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót.

A spanyolok a svájci Servette-et fogadták, és egyértelmű esélyesnek számítottak, még ha tisztában is voltak vele, hogy a helvétek képesek meglepetést okozni, hiszen korábban az ugyancsak spanyol Real Zaragozát is búcsúztatták.

A hazaiak számára azonban jobban nem is kezdődhetett volna a meccs, hiszen már a negyedik percben vezetéshez jutottak némi vendégsegítséggel: Francisco Rufete jobb oldali beadását a menteni igyekvő Hilton a saját kapujába fejelte.

A gól azonban mintha a Valenciát bénította volna meg, a spanyolok képtelenek voltak kihasználni, hogy a vendégek láthatóan megzavarodtak, és mezőnyfölényük ellenére nem tudtak újabb helyzetet kidolgozni a szünet előtt, sőt, a Servette egy-két távoli lövéssel próbára tette Santiago Canizarest. A szünetben aztán Rafa Benítez mester alaposan leteremthette játékosait, akik a második játékrészben nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, és ez gyorsan meghozta az eredményét, három perc elteltével ugyanis Pablo Aimar egy védőről elé pattant labdát a hálóba helyezett.

A végeredményt a hosszú szünet után ismét eredményes Salva állította be, és a 3-0-s győzelem megnyugtató előny a visszavágóra a Valencia számára, amely így továbbra is versenyben van azért, hogy egymás után harmadszor is bejusson valamelyik európai kupa döntőjébe.

A milánóiaknak nem megy olyan jól mostanában, a bajnokságban már hetek óta képtelenek nyerni, így az UEFA-kupa remek javítási lehetőséget jelentett a számukra. A holland Roda ugyan a kiesés ellen küzd hazája pontvadászatában, de ennek ellenére kemény ellenfélnek bizonyult, és az első lehetőség a házigazdák előtt adódott. A rossonerik aztán fokozatosan átvették a kezdeményezést, és félóra elteltével a vezetést is megszerezték: egy beadást követően Andrij Sevcsenko jól fedezte testtel a labdát, majd visszagurított José Mari elé, aki a kapu közepébe bombázott.

A második félidőben a Roda mindent egy lapra feltéve rohamozott, de amikor játékosai helyzetbe kerültek, akkor vagy nem találták el a kaput, vagy pedig a Milan portása, Cristiano Abbiati védett szenzációsan. A vendégek előtt is adódott lehetőség, Andrea Pirlo fejese a felső kapufán csattant, de gól ebből sem született, vagyis maradt a 0-1-es végeredmény, ami a milánóiak szerint el is döntötte a továbbjutás kérdését. A Rodának ehhez azért lesz még egy-két szava.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Valencia (spanyol) - Servette (svájci) 3-0 (1-0)
gól:
Hilton (3., öngól), Aimar (48.), Salva (59.)

Roda Kerkrade (holland) - AC Milan (olasz) 0-1 (0-1)
gól:
José Mari (29.)

A csütörtöki mérkőzések:
PSV Eindhoven (holland) - Leeds United (angol) 19 ó
Olympique Lyon (francia) - Slovan Liberec (cseh) 19.15 ó
Hapoel Tel-Aviv (izraeli) - AC Parma (olasz) 20 ó
Lille (francia) - Borussia Dortmund (német) 20.45 ó
Internazionale (olasz) - AEK Athén (görög) 21 ó
Glasgow Rangers (skót) - Feyenoord (holland) 21 ó

Korábban:

Halmaiék a Parmával játszanak az UEFA-kupában