Vágólapra másolva!
Nyert a listavezető ManUnited, persze ismét van Nistelrooy góljával, de az Henry-húzta Arsenal sem adja fel, s a Fulham legázolásával megint második. Mert a liverpooli rangadón az Everton elvett két pontot az eddigi ezüstös Anelkáéktól. A kiesési derbit a Derby nyerte a Leicester otthonában, utóbbi helyzete több mint nehéz. Az Everton 34 éves fenegyereke, Gascoigne bejelentette: az idény végén visszavonul.

Fotó: EPA
Az egyaránt francia Vieira (b) és Marlet (gól)csatája döntetlennel zárult

Paul Gascoigne, a labdarúgóvilág egyik legellentmondásosabb egyénisége bejelentette, hogy az idény végén befejezi pályafutását. "Már 34 éves vagyok, s itt az ideje, hogy visszavonuljak" - mondta az angol válogatott korábbi csillaga, aki jelenleg az Evertonban játszik. "Szívesen adom át a helyemet másoknak, mert azért a pénzért, amit én keresek, jó néhány tehetséges fiatal futballistát lehet szerződtetni. Remélem, kapok egy kis végkielégítést, s akkor végre vehetek egy új kocsit."

A botrányairól is elhíresült klasszis irányító az Everton előtt a Newcastle, a Tottenham, a Lazio, a Glasgow Rangers és a Middlesbrough együttesében szerepelt, s a válogatottban 57 mérkőzésen 10 gólt lőtt.

Laurent Blanc nem követi Sir Alex Ferguson vezetőedző példáját, s továbbra is kitart visszavonulási szándéka mellett. "Tudom, hogy trénerünk módosította korábbi álláspontját, de én nem teszem. Egyelőre úgy tűnik, hogy nyáron befejezem a pályafutásomat" - mondta a világ- és Európa-bajnok francia védő. "Jelenleg azonban még nem foglalkozom a búcsúval. Ennél sokkal fontosabb, hogy továbbra is tudásom legjavát nyújtsam. Bajnokok Ligáját és Premier League-et akarok nyerni a Manchester Uniteddel."

Blanc augusztusban ingyen került az Old Traffordra a Lazióhoz távozó holland Jaap Stam helyére, s hónapokig kritizálták teljesítményét, mert Fabien Barthez hálóőr mellett őt okolták a sok kapott gól miatt. Az utóbbi hetekben azonban alaposan javult a csapat és a hátvéd játéka is.

Blanc 95 alkalommal szerepelt a válogatottban, amellyel 1998-ban vb-t, majd két évvel később Eb-t nyert. Pályafutása egyik legnagyobb csalódásának tartja, hogy a brazilok elleni 3-0-s fináléban nem léphetett pályára, mert kiállították az elődöntőben (Franciaország-Horvátország 2-1). Az Eb-diadallal fejezte be válogatott pályafutását.

Premier League, 27. forduló:
Arsenal - Fulham 4-1 (3-1)
38 029 néző
gól: Lauren (5.), Vieira (15.), Henry (39., 59.), illetve Marlet (10.)

Leicester - Derby 0-3 (0-0)
21 620 néző
gól: Kinkladze (53.), Strupar (64.), Morris (89.)

Liverpool - Everton 1-1 (0-0)
44 371 néző
gól: Anelka (72.), illetve Radzinski (52.)

Manchester United - Aston Villa 1-0 (0-0)
67 592 néző
gól: van Nistelrooy (50.)

Southampton - Bolton 0-0
31 380 néző
kiállítva: Delap (Southampton, 88.)

West Ham - Middlesbrough 1-0 (0-0)
35 420 néző
gól: Kanoute (76.)
kiállítva: Ehiogu (Middlesbrough, 89.)

Vasárnap játsszák:
Leeds - Charlton, 16
Sunderland - Newcastle, 14

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?