Vágólapra másolva!
Aligha kétséges, hogy az UEFA-kupa nyolcaddöntőinek legnagyobb meglepetést a Hapoel Tel-Aviv okozta azzal, hogy kiverte a Parmát a sorozatból. A meccs egyik főhőse a szentföldiek szlovén támadója, Milan Osterc volt, aki immár a hetedik gólját szerezte az idei kiírásban.

Osterc Beltinciben született 1975. június 4-én, pályafutását a helyi Potrosnikban kezdte el. Még csak 18 esztendős volt, amikor bemutatkozhatott a felnőttek között, és főszerepet vállalt abban, hogy a klub 1994-ben feljutott az élvonalba. Osterc az első osztályban is kiválóan futballozott, első idényében 11 alkalommal volt eredményes, és bár a következő idényben mindössze öt gólig jutott, ez elég volt ahhoz, hogy a Szlovéniában élcsapatnak számító HIT Nova Gorica leigazolja.

A támadó Goricában is igen eredményes volt, előbb tíz, majd kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, és ennek köszönhetően 1997 augusztusában a görögök ellen bemutatkozhatott a nagyválogatottban. 1998 nyarán a spanyol másodosztályban szereplő Hercules Alicante vette meg, és innen is rendszeresen meghívót kapott a nemzeti csapatba, 1999 februárjában Omán ellen egy meccsen négyszer volt eredményes, az 2000-es Európa-bajnokság selejtezői közül pedig tízen szerepelt, és egy gólt szerzett. Ott volt a kontinensviadalon is, majd ezt követően visszatért hazájába, az Olimpija Ljubljanába, mivel a Hercules a spanyol másodosztályból is kiesett.

A Hapoel Tel-Avivba tavaly igazolt, és az előző szezonban nyolc gólt ért el az izraeli bajnokságban. A jelenlegi idényben csúcsformában futballozik: a románok elleni világbajnoki pótselejtezőn parádés gólt szerzett, ami végül is továbbjutást ért a szlovéneknek, és bár a szentföldi bajnokságban nem ontja a gólokat, az UEFA-kupában már hétnél tart, és még legalább két mérkőzésen lesz lehetősége arra, hogy ezt a számot tovább növelje.

Ajánlat:

Izraeli és cseh óriásölők