Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesliga 25. fordulójában nagy meglepetésre a Cottbus 2-0-ra verte a Schalkét, ezzel a keletnémet csapat elkerült a kieső helyről. A címvédő Bayern München idegenben győzte le a Stuttgartot 2-0-ra, ezzel feljött a harmadik helyre. A hétközben a BL-ben az Arsenaltól csúfos vereséget szenvedő Bayer Leverkusen csak 2-2-t játszott Freiburgban.

A Cottbus sikerében oroszlánrészt vállalt Miriuta, mert együttese első gólját ő szerezte 11-esből. Sebők, Mátyus és Vincze nem lépett pályára. A Hertha idegenben nem bírt a Kölnnel, az 1-1-re végződött találkozón Dárdai és Király végig a pályán volt, a magyar középpályás egy sárga lappal lett gazdagabb. Falco Götz edző hármas győzelmi sorozata ezzel a döntetlennel megszakadt, de a gárda vele még továbbra is veretlen. A Mönchengladbach 1-0-ra legyőzte a Werder Brement, Lisztes kezdett, de az 57. percben lecserélték.

A Bayern München idegenbeli 2-0-s győzelme a Stuttgart ellen azt eredményezte, hogy a bajorok már a harmadik helyen állnak, a vezető Leverkusentől csupán három pontnyira. Igaz, a második Dortmund holnap játszik a St. Pauli ellen, s a szintén az élbolyban található Kaiserslautern pedig a Wolfsburggal, de a Bayern reményei visszatértek, hogy megvédje bajnoki címét, s ezzel zsinórban negyedszer legyen első a Bundesligában.

"Nagyon örülök az eredménynek, ezzel újra ott vagyunk az élmezőnyben. Újra a bajnoki cím a cél" - mondta Ottmar Hitzfeld, a Bayern trénere, aki hozzátette azt is, hogy együttese a hullámvölgyet követően pozitív szériát kapott el, s ha nem is játszik jól, de eredményes. A találkozó hőse Santa Cruz, aki a hét közben a Boavista ellen győztes gólt szerzett, most pedig Elber passzából az első gól fűződik a nevéhez.

Bundesliga, 25. forduló:
Energie Cottbus - FC Schalke 04 2-0 (1-0)
gól:
Miriuta (37., 11-esből), Kaluzny (90.)
A csapat másik három magyar légiósa, Sebők Vilmos, Mátyus János és Vincze Ottó nem lépett pályára.

VfB Stuttgart - Bayern München 0-2 (0-2)
gól:
Santa Cruz (33.), Scholl (39.)

1. FC Köln - Hertha BSC 1-1 (0-1)
gól: Cichon (75.), illetve Beinlich (12.)
A hazai együttesben Király Gábor és Dárdai Pál végigjátszotta a mérkőzést.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 1-0 (1-0)
gól:
Van Houdt (37.)
A brémaiaknál Lisztes Krisztián kezdőként lépett pályára, majd az 57. percben lecserélték.

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 2-2 (1-0)
gól:
Sellimi (40.), But (53.), illetve Zé Roberto (64.), Ballack (75.)

1860 München - Hansa Rostock 2-0 (1-0)
gól:
Max (42., 52.)

Hamburg - FC Nürnberg 3-1 (2-1)
gól:
Kampa (22., öngól), Fukal (39.), Antar (86.), illetve Krzynowek (41.)

Thury Gábor

Ajánlat: