Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság szombati mérkőzésein nem született valami sok gól, de ezt sem a Real Madrid, sem pedig a Deportivo szurkolói nem bánták, mivel mindkét élcsapat 1-0-s győzelmet aratott, így készülve a szerdai, egymás elleni kupadöntőre. A Betis rajongói is jobban örültek volna, ha az ő meccsükön is csak egy gól születik, de a sevillaiaknak be kellett érniük egy 1-1-es döntetlennel a Villarreal ellen.

A királyi gárda idén még nem nyert mérkőzést idegenben a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában a Porto ellen aratott győzelmet követően meglehetősen magabiztosan érkeztek Vigóba. A madridiak kezdő csapatában Iván Helguera a sérülések és eltiltások miatt ezúttal a védelemben kapott helyet, az ugyancsak sérült Luis Figo helyén pedig Steve McManaman kapott lehetőséget. A hazai együttes nem a legjobb formában várta a találkozót, hiszen egy héttel korábban 4-1-re kikapott a Real Betistől, és előtte sem remekelt, de a vigóiak bíztak abban, hogy a Real elleni remek sorozatuk most is kitart, hiszen legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték a fővárosiak ellen.

Az első játékrészben a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, a csapatok elsősorban arra ügyeltek, hogy ne kapjanak gólt, de azért egy-egy lehetőség mindkét fél előtt adódott: a Realból Fernando Morientes hibázott, a másik oldalon pedig Alekszander Mosztovoj rontott. A szünet után egyre inkább úgy tűnt, hogy a győzelem a Celtának fontosabb, a Real kettős cseréje (lejött Flávio Conceicao és Morientes, beállt Santiago Solari és Guti) nem sokat javított a fővárosiak játékán. Nem mintha a Vigo előtt sokkal több lehetőség adódott volna, de a hazaiak sokkal nagyobb elánnal futballoztak. Balszerencséjükre azonban kapusukat, az argentin válogatott Pablo Cavallerót le kellett cserélni, és a helyére beállt Pintónak nem volt sok ideje bemelegedni: kilenc perccel a lefújás előtt Zinedine Zidane beadását Raúl remek mozdulattal a hosszú felső sarokba csúsztatta. A csatár ezzel neme bosszút állt, pár perccel korábban ugyanis reklamálásért sárga lapot kapott.

Ugyancsak idegenben lépett pályára a Deportivo, ami nem sok jót ígért a galíciaiaknak, hiszen ebben a szezonban nem nagyon remekeltek a Riazór-stadionon kívül. Javier Irureta mester éppen ezért a lehető legjobb kezdő tizenegyet küldte pályára, egyedül a házi gólkirály Diego Tristánt pihentette a szerdai kupadöntő miatt. A csatár helyettese, Roy Makaay azonban nem okozott csalódást, a holland támadó előbb ugyan kihagyott egy százszázalékos helyzetet, de a második félidő elején bevette az andalúziai együttes hálóját, és ez elég volt a győzelemhez. A corunai focisták fejében azonban már a Real elleni kupadöntő járt, amit a meccset követő nyilatkozatok is jól mutatnak, hiszen majd' mindegyikük a szerdai összecsapásról beszélt.

A Real Betis nem tudott ugyan győzni a Villarreal ellen, de a sevillaiak így sincsenek elkeseredve, hiszen döntetlenjükkel továbbra is az élcsoportban maradtak. A meccs hőse a Betis saját nevelésű támadója, Dani volt, aki a vendégek egyenlítő gólját szerezte, és szép lassan alapemberré növi ki magát a gárdában. Ahhoz képest, hogy a bajnokságot még a negyedik vonalban, a Betis B csapatában kezdte, ez nem rossz teljesítmény.

Eredmények:
Celta Vigo - Real Madrid 0-1 (0-0)
gól:
Raúl (83.)

Sevilla - Deportivo La Coruna 0-1 (0-0)
gól:
Makaay (52.)

Villarreal - Real Betis 1-1 (1-1)
gól: Amor (20.), illetve Dani (38.)

Korábban:

Vigói próba előtt a Real