Vágólapra másolva!
Ezúttal nem volt nehéz feladat összeállítani a hét legjobb tizenegyét, hiszen rengeteg kiváló egyéni teljesítmények lehettünk szemtanúi az elmúlt napokban. Elég, ha csak az egyaránt négy gólt elért Vincenzo Montellát és Bart Goort, a mesterhármast szerzett Catanhát, vagy a középpályás létére kétszer eredményes Danny Murphyt és Clarence Seedorfot említjük.
Fabrizio Ferron (olasz, Hellas Verona): a veronai együttes a legutóbbi fordulókban kissé visszaesett, egymás után három vereséget szenvedett a bajnokságban, így a hét végi, AC Parma elleni győzelem a lehető legjobbkor jött a csapatnak. A mérkőzés egyik hőse a kapus, Ferron volt, aki rögtön az első percekben hárított egy tizenegyest, és a későbbiekben is bravúros védések egész sorozatát mutatta be.
Thomas Waldoch (lengyel, Schalke 04): a gelsenkircheni együttes csak nagy nehézségek árán gyűjtötte be a három pontot a VfB Stuttgart ellen, és a győzelemhez az is kellett, hogy az egyébként kiválóan futballozó védő, Waldoch is előre merészkedjen az egyik szögletnél. A lengyel hátvéd fejese után a labda a stuttgartiak szerint ugyan nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon, de a játékvezető megadta a gólt. William Gallas (francia, Chelsea FC): a londoni együttes remek hetet zárt, hiszen előbb a bajnokságban sikerült nyernie a Fulham ellen, majd az FA-kupában a Tottenham Hotspur elleni győzelemmel bejutott a legjobb négy közé. A csapat egyik legjobbja mindkét találkozón a francia középhátvéd, Gallas volt, aki méltó társa a világ- és Európa bajnok Marcel Desilly-nak, és a Spurs ellen gólt is szerzett. Salvatore Fresi (olasz, Bologna): a bolognai együttes ezúttal az AC Milan legyőzésével jelezte, hogy igényt tart a negyedik helyre, amely egyben a Bajnokok Ligája-indulást jelenti. A milánóiak ellen különösen a középhátvéd Fresi brillírozott, akinek amellett, hogy leradírozta a pályáról a milánói csatárokat, még arra is maradt ereje, hogy előremenjen, és gólt szerezzen. Ricardo (spanyol, RCD Espanyol): a kisebbik barcelonai együttesnek nincsen pénze arra, hogy világsztárokat igazoljon, így elsősorban kiváló utánpótlás-nevelésében bízik. A kezdő tizenegyben mind több saját nevelésű futballista kap helyet, akik közül az Athletic Bilbao ellen főleg a balhátvéd Ricardo játszott jól. A játékos pályafutása első élvonalbeli találatát érte el a baszkok ellen.
Danny Murphy (angol, Liverpool FC): a Vörösök futballistájával kapcsolatban két éve még azt is kétségbe vonták, hogy megüti-e a Liverpool színvonalát, de Gérard Houlier lehetőséget adott neki, és a középpályás ezzel élni tudott. A jelenlegi idényben már alapembernek számít a csapatban, és ő a sorsdöntő gólok mestere: a Manchester United ellen kétszer is győztes találatot ért el, a múlt héten pedig a Newcastle elleni rangadón rúgott két gólt. Sergio (spanyol, RC Deportivo): a galíciai együttes alaposan elrontotte a Real Madrid centenáriumi ünnepéségét azzal, hogy a Bernabéu-stadionban győzte le a királyi gárdát, és hódította el a spanyol kupát. A mérkőzésen a vendégek egyik legjobbja a középpályás Sergio volt, aki a nagyon fontos első találatot szerezte, és fáradhatatlanul robotolt kilencven percen keresztül. Clarence Seedorf (holland, Internazionale): a középpályás fél évvel ezelőtt még azt fontolgatta, hogy távozik a milánói együttestől, hiszen Héctor Cúper mester legtöbbször még a kispadra sem ültette le, ám az idán végre lehetőséget kapott, és ezt nem is hagyta kihasználatlanul. A Juventus elleni teljesítményére nehéz jelzőket találni, hiszen amellett, hogy rengeteget futott a középpályán, rúgott két egészen káprázatos gólt. Bart Goor (belga, Hertha BSC): március tizedike minden bizonnyal örökre emlékezetes marad a berliniek középpályása számára, hiszen olyan tettet hajtott végre, ami még a legnagyobbaknak is csak ritkán sikerül. A belga futballista négy gólt rámolt be a Hamburger SV kapujába, vagyis egy meccsen annyiszor volt eredményes, mint ebben az idényben összesen.
Vincenzo Montella (olasz, AS Roma): a római derbi a Farkasok csatárának jutalomjátéka volt. A támadó ugyan csak pár hete épült fel sérüléséből, ám gyorsan visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, és a Lazio ellen olyan teljesítményt nyújtott, aminél jobbat még elképzelni sem nagyon lehet. Rúgott négy gólt, amely közül kettő szépségdíjas volt, és mindent elmond, hogy a világ talán legjobb védőjének tartott Alessandro Nestát a szünetben le kellett róla cserélni. Catanha (spanyol, Celta Vigo): a galíciai együttes pár héttel ezelőtt még a közvetlen élmezőnybe tartozott a Primera Divisiónban, ám elég volt néhány rosszabb eredmény ahhoz, hogy visszacsússzon. A gárda hat forduló alatt mindössze két gólt értek el, de most a Real Valladolid ellen pótolta az elmaradást. A vigóiak négy találatából a házi gólkirály Catanha egymaga hármat vállalt, és ezzel tizennégyre növelte ebben az idényben elért találatainak számát.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (február 25 - március 3.)