Vágólapra másolva!
Az AS Roma elleni csúfos vereség hatására hatalmas tüntetést tartottak a Lazio szurkolói a múlt héten, s félő, hogy Zaccheroni mester nem marad sokáig Sergio Cragnotti elnök kegyeltje. Viszont a hét végén, a Brescia ellen visszatérhet eltiltásából a holland Jaap Stam, akivel kétségtelenül megerősödik a csapat védelme.

Stamon a hazai szurkolók szeme, állítják az olasz lapok, mondván, ha a Lazio kikap, akkor elkerülhetetlen lesz az edzőváltás. Az egykori Lazio-csillag, Roberto Mancini cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy ősztől kész lenne visszatérni a kispadra. Mancini, aki korábban a jelenlegi angol kapitány Sven Göran Eriksson segítője volt a kispadon, állítólag kapott felkérést Cragnottitól. "Nem igazak a hírek, Cragnotti nem hívott fel" - cáfolt az értesülést az érintett.

A hazai Bresciában Bachini és Baggio sérült, Calori, valamint Guardiola eltiltott. Utóbbi, Stamhoz hasonlóan már eltiltása végéhez közeledik, és a jövő héten akár pályára is léphet. A Lazióban Cesar, Simeone és Colonnese harcképtelen, de Stam végre elfoglalhatja helyét a védelem tengelyében.

Várható kezdőcsapatok:
Brescia: Castellazzi - Bonera, Petruzzi, Mangone - Binotto, A. Filippini, Giunti, E Filippini, Sussi - Salgado, Toni
Lazio: Peruzzi - Pancaro, Nesta, Stam, Favalli - Poborsky, Giannichedda, Fiore, Stankovic - Inzaghi, Crespo

A forduló nyitómérkőzésén, szombaton a bajnok AS Roma az Atalantát fogadja. Utolsó három, fővárosi mérkőzésükön minden típusú eredmény előfordult: tavaly 1-0-ra a Roma nyert, tavalyelőtt 1-1-re végeztek egymással, míg 1998. november 11-én, felejthetetlen mérkőzésen a bergamóiak nyertek 5-4-re. A hazaiaknál Lassissi, Fuser és Balbo, a vendégeknél Cavalli, Comandini, illetve Pinato sérült.

Az olasz bajnokság meglepetését Firenzében sejtjük, ahol immáron minden mérkőzés, minden pontocska a túlélés elengedhetetlen eszköze. Ugyan a csapatban Chiesa, Taddei, Franceschetti, Vanoli, Rossi, Benin, Nuno Gomes és Rossitto is sérült, az igazi "lila szív" segíthet a bajban. Ami nem is árt, hiszen az ellenfél az a Bologna lesz, amely jelenleg a negyedik helyen áll, egy hete éppen az AC Milant verte.

Az Inter számára viszont nincs botlási lehetőség, hiszen a csapat esélyesként lép pályára Leccében. A hazaiaknál Giorgetti és Cimirotic nem léphet pályára, csakúgy, mint az eltiltott Colonnello. Az Interbe visszatérhet a Copacabanán már bemutatót tartó Ronaldo, míg Padalino, Okan, Georgatos, Vivas sérült, Di Biagio, illetve Materazzi pedig a Juve ellen sárgult be.

A 27. forduló párosítása:
Szombat:
Roma - Atalanta, 20.30
Vasárnap:
Brescia - Lazio, 15
Chievo - Venezia, 15
Fiorentina - Bologna, 15
Juventus - Verona, 15
Lecce - Inter, 15
Perugia - Parma, 15
Udinese - Piacenza, 15
Milan - Torino, 20.30

Pincési László