Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesligában a Hertha idegenben 3-0-ra verte a Werder Brement, Lisztes, illetve Király és Dárdai végig a pályán volt. A címvédő Bayern idegenben 0-0-s döntetlent játszott a Kaiserslautern ellen. A Leverkusen 2-0-ra győzött a Stuttgarttal szemben, a Cottbus Miriutával és a 77. perctől Mátyussal a soraiban 4-0-s győzelmet aratott a St. Pauli ellen.

A kaiserlauterni rangadó nem hozott jó játékot. A 8. percben Hrisztov lőtt mellé 16 méterről, 3 perccel később Lizarazu elvesztette a labdát, majd ledöntötte Baslert a 16-oson belül, a 11-est a sértett lőtte, de Kahn kiütötte a labdát, majd másodszorra megfogta. A 23. percben Lokvenc fejesét kellett védenie a Bayern kapusának. A 77. percben Grammozis Pizarrót húzta vissza, megkapta második sárga lapját, kiállította a bíró. A 84. percben a csereként beállt svéd Pettersson hatalmas gólt lőtt, de a játékvezető szerint kézzel tette maga elé a labdát. Ezután a 'Lautern méltatlankodó trénerét elküldte a kispadtól a játékvezető.

"Két pontot vesztettünk, mi voltunk a jobbak" - nyilatkozta Brehme, a hazai edző. "Csapatom nagyon jó meccset produkált a világ legjobb együttese ellen. Pettersson gólja teljesen szabályos volt. Célunk, hogy kiharcoljuk a nemzetközi kupában szereplés jogát."

Ottmar Hitzfeld, a Bayern trénere is elégedetlen volt: "Az első félidőben az agresszivitásunkkal volt baj, a második játékrészben kiderült, hogy mi vagyunk a jobbak, közel álltunk a győzelemhez. Pontokat vesztettünk, de van még remény. Azért is, mert a vetélytársak még jönnek a Betzelberg-stadionba."

A Hertha szárnyal Falko Götz irányításával, hat meccsen öt győzelem, a csapat a megszerezhető 18 pontból 16-ot megszerzett. A tréner így értékelt az idegenbeli 3-0-s siker után: "Nehezen lendültünk játékba, de az első gólunk után már sikerrel jártunk." A Werder Bremen edzője, Thomas Schaaf elkeseredett volt: "Megint az volt a baj, hogy nem tudtunk élni a lehetőséggel."

Az élovasok közül a Leverkusen 2-0-ra nyert a Stuttgart ellen. "Elégedett vagyok, mert idegenben nyertünk, ami nem gyakran fordul elő velünk" - nyilatkozta Klaus Topmöller. "Nagyon pozitív eredmény ez a számunkra."

Bundesliga, 27. forduló:
Energie Cottbus - FC St. Pauli 4-0 (3-0)
gól: Franklin (19.), Topic (28., 34.), Helbig (84.)
A hazai csapatban Miriuta Vasile végigjátszotta a mérkőzést, Mátyus János a 77. percben csereként lépett pályára.

1. FC Kaiserslautern - Bayern München 0-0
kiállítva: Grammozis (77., 1. FC Kaiserslautern)

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1-1 (0-1)
gól: Barbarez (67.), illetve Klimowicz (45.)
kiállítva: Franz (55., VfL Wolfsburg)

Werder Bremen - Hertha BSC 0-3 (0-0)
gól: Lapaczinski (62.), Alves (66., 85.)
A házigazdáknál Lisztes Krisztián, a vendégeknél Király Gábor és Dárdai Pál is végig a pályán volt.

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0-2 (0-2)
gól: Brdaric (40.), Berbatov (45.)
kiállítva: Bordon (77., VfB Stuttgart)

1. FC Köln - Hansa Rostock 4-2 (0-2)
gól: Lottner (46.), Kurth (52.), Springer (76.), Scherz (89.), illetve Arvidsson (6., 32.)
kiállítva: Bräutigam (69., Hansa Rostock)

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Nürnberg 1-0 (1-0)
gól: Aidoo (28.)