Vágólapra másolva!
Nem született meglepetés a labdarúgó Bundesliga 27. fordulójának vasárnapi mérkőzésein: a Dortmund magabiztosan nyert a Freiburg otthonában, a Schalke 04 szintén idegenben győzte le az 1860 München együttesét.

A Dortmund öt góljából négyet a 64. és 70. perc között lőtt, egyet-egyet Dédé és Amoroso, kettőt pedig - egy percen belül - Koller szerzett.

Bundesliga, 27. forduló:
1860 München - Schalke 1-2 (0-1)
gól:
Agostino (80.), illetve Asamoah (3.), Sand (81.)

Freiburg - Dortmund 1-5 (1-1)
gól:
Kobiasvili (9.), illetve Evanilson (15.), Dédé (64.),
Amoroso (66.), Koller (69., 70.)

Beckenbauer bírál

Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke együttese Kaiserslautern elleni 0-0-s döntetlenjét követően bírálta az ellenfél játékmodorát: "Ennek a játéknak semmi köze a futballhoz. A futballisták nem a labdát rúgták, hanem ellenfelük lábát. Ebben elsősorban Grammozis és Ratinho járt élen. Játékosaink egészsége az egész meccs alatt veszélyben volt."

Ami azt illeti, nem biztos, hogy Beckenbauernek sokáig kell aggódnia játékosai egészségéért: a legfrissebb hírek szerint nem kizárt hogy visszavonul a Bayern elnöki posztjáról. A DSF tévécsatornának adott nyilatkozatában elmondta: elsősorban a 2006-os vb-szervezésével lesz elfoglalva a közeljövőben. Ő a szervezőbizottság elnöke, s azon az állásponton van, hogy még a 2003-ban esedékes vezetőségválasztás előtt döntsön. "Ferenc császár" egyelőre úgy látja, hogy a két feladatot nem tudja egyszerre ellátni.

Thury Gábor

Ajánlat: