Vágólapra másolva!
Tovább tart a Real Madrid nyeretlenségi sorozata a Camp Nouban, a királyi gárda most - a Primera División 30. fordulójában - sem tudott győzni a spanyol szuperrangadón. A döntetlen még szorosabbá teheti az élmezőnyt, a Deportivo például máris két pontra megközelítette a Realt, miután Diego Tristán mesterhármasának köszönhetően idegenben verte az Osasunát.

A madridiak utoljára 1983-ban tudtak nyerni a Barcelona otthonában, de most nagyon fogadkoztak, hogy megszakítják a sorozatot. Az első percekben a Barca kezdett jobban, de mindössze két perc telt el a meccsből, amikor máris szünet következett, mivel két, a globalizáció ellen demonstrálni igyekvő fiatalember beszaladt a pályára, és odabilincselték magukat a kapufához. Jó öt percbe telt, amíg le tudták őket szedni, és a hazai drukkereknek nem nagyon tetszett a kényszerű szünet, amit heves füttyszóval, és a demonstrálok felé dobált pénzdarabokkal jeleztek is.

A több mint öt perces leállás a Barcelonát zavarta meg jobban, a hazaiak nem tudták ismét felvenni a ritmust, és a Real Madrid vette át az irányítást. A vezető gólhoz azonban szerencse is kellett, mert miközben Raúl cselezgetett a tizenhatos jobb oldalánál, az őt szerelni igyekvő Francesco Coco olyan szerencsétlenül pöckölt bele a labdába, hogy az éppen Zinedine Zidane elé került, aki közelről nem hibázott. Pár perccel a félidő előtt Raúl is bevette a hazaiak hálóját, ám öröme túl korainak bizonyult, mivel a partjelző lest intett, a lassítások alapján meglehetősen kétségbe vonhatóan. Az első játékrészben mindenesetre teljesen a Real akarata érvényesült, a Barca csak egy Kluivert-helyzettel hívta fel magára a figyelmet.

Carles Rexach mester ennek ellenére nem cserélt, csak az 56. percben, amikor a gyengén futballozó Luis Enriquét Fábio Rochemback váltotta fel, és ez a csere is hozzájárult ahhoz, hogy a hazaiak játéka jelentősen feljavuljon. A Barca sokkal lendületesebben kezdett futballozni, de akárcsak a Real az első játékrészben, a katalánok is csak nagy szerencsével tudtak betalálni. Xavi vállalkozott lövésre jó harminc méterről, és a vendégek portása, César Sánchez ahelyett, hogy könnyedén megfogta volna a nem is erős, és nem is nagyon helyezett löketet, maga mögé ütötte azt, és a labda magas ívben behullott a kapuba. Vicente del Bosque alkalmasint ebben a pillanatban bánta meg, hogy nem Iker Casillasnak szavazott bizalmat.

A Real ezt követően megint váltott, és ismét beleerősített, azonban Raúl parádés emelése a felső kapufáról pattant vissza. Ez a jelenet gólt érdemelt volna, mint ahogyan Xavi szabadrúgása is az utolsó percben, amely szintén a keresztlécen csattant. Azonban egyik sem ment be, így maradt az 1-1, amely a Real vetélytársai számára tökéletes eredmény.

A Deportivo például rögtön két pontra megközelítette Raúlékat, miután idegenben is simán nyerni tudott az Osasuna ellen. A meccs főhőse Diego Tristán volt, aki mesterhármasával már 15 találatnál tart a bajnokságban, és a második helyre jött fel a góllövőlistán.

Primera División, 30. forduló:
Osasuna - Deportivo La Coruna 1-3 (0-3)
gól:
Aloisi (90.), illetve Diego Tristán (5., 18., 33.)

Barcelona - Real Madrid 1-1 (0-1)
gól:
Xavi (59.), illetve Zidane (39.)

Ajánlat:

A Primera División állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?