Vágólapra másolva!
Még Hector Cúper, az olasz Internazionale labdarúgócsapatának trénere is úgy véli: a vasárnapi Inter-Roma mérkőzés nagyban befolyásolhatja az olasz bajnoki címet. Az azonos pontszámmal álló két listavezető közül ugyanis az egyik megléphet, és ez akár a scudettóért, a bajnoki jelvényért vívott harcot is eldöntheti.

Olaszországban lassan megszokhatjuk, hogy minden héten rangadó(ka)t játszanak. Ezúttal Milánó és Verona a két központ, előbbi helyen a bajnoki cím, a másikon a városi tekintély a tét. A bajnokság két éllovasa, az azonos pontszámmal álló Inter és AS Roma a Giuseppe Meazza-stadionban ad egymásnak randevút, és bár idegenben lép pályára a bajnok, neki van több oka a javításra. Fabio Capello tanítványai kiestek a Bajnokok Ligájából, így teljes erővel a scudettóra koncentrálhatnak. A Romából Lassissi és Totti, a vendégektől az eltiltott Guglielminpietrón kívül a sérült Padalino, Okan, Georgatos, illetve Vivas nem szerepelhet, Ronaldo viszont akár kezdő is lehet.

Az Inter argentin szakvezetője, Hector Cúper tudja, hogy a brazil még nem bír egy teljes mérkőzést, pláne nem egy nagy rangadót, de hogy pályára küldi, az szinte biztos. "Amelyik csapat nyer, nagy előnybe kerül a scudettóért folyatott harcban" - nyilatkozta a tréner, aki a siker érdekében várhatóan csatasorba állítja a klasszist.

Veronában biztos lesz a hazai siker, már csak azért is, mert a két városi rivális csap össze a Bentegodi-stadionban. A Chievóból egyedül Rinaldi hiányzik majd; Veronában a két Colucci, illetve Gonnella, Frick és Filippini szorul a lelátóra.

Szombaton egyébként egy érdekes összecsapás nyitja a sort: az egyik leggazdagabb olasz klubnak tartott, ennek ellenére a bajnokságban bukdácsoló Parma a Juventust fogadja, és ha nyer, akkor nemcsak a saját helyzetén javít, de jócskán ront a Zebrák bajnoki álmain is. A hazaiaknál Frey, Sensini és Diana sérült, Djetou pedig eltiltását tölti. A vendégeknél a Salas, Montero, Del Piero, Thuram kvartett szereplése van veszélyben.

Különös helyzetben lesz két Juve-játékos, a kapus Gianluigi Buffon és a francia világ- és Európa-bajnok Lilian Thuram, akik éveket töltöttek korábban a Stadio Ennio Tardiniben. "Pármában is félig otthon érzem maga, nemcsak a szurkolók viselkedése miatt, de azért is, mert általában a fél stadiont megtöltik a mi szurkolóink" - nyilatkozta Buffon.

A Serie A 28. fordulójának programja:
Szombat, 20.30:
Parma - Juventus
Vasárnap, 15:
Bologna - Lecce
Brescia - Perugia
Chievo - Verona
Lazio - Udinese
Piacenza - Milan
Torino - Fiorentina
Venezia - Atalanta
Inter - Roma, 20.30

A Serie A állása és mesterlövészei

Pincési László