Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott a jövő héten Hollandia ellen játszik előkészületi mérkőzést, és míg a vébére készülő válogatott esetében többnyire már azok a focisták kaptak meghívót, akik minden bizonnyal ott lesznek a vébén, addig a hispán mester, Antonio Camacho még mindig kísérletezik. A keretbe ugyanis négy újoncot is meghívott, köztük az Athletic Bilbao középpályását, Tikót.

Roberto Martínez Rípodas, művésznevén Tiko Pamplonában született, és ennek megfelelően az Osasunában kezdte pályafutását, ahol 19 évesen már a B csapatban szerepelt.

Az 1995-96-os szezonban a harmadik vonalban 32 találkozón lépett pályára, és négy gólt szerzett, a következő bajnokságban pedig 26 alkalommal vetették be a tartalékok között. Teljesítményére az első gárdánál is felfigyeltek, így ugyanebben a pontvadászatban négy összecsapás erejéig a felnőttek között is pályára léphetett, és ennyi idő is elég volt a számára, hogy gólt szerezzen. Nem csoda, hogy a következő idénytől már az első csapat keretéhez tartozott, és a másodosztályban 16 találkozón szerepelt.

Az 1998-99-es bajnokságban sem kapott sokkal több lehetőséget, de három gólt ért el, és erre Baszkföld büszkesége, az Athletic Bilbao is felfigyelt.

1999 nyarán szerződött Bilbaóba, és a Primera Divisiónban 1999. október 12-én, a Málaga ellen mutatkozott be. Ebben az idényben egy alkalommal volt eredményes, majd a legutóbbi pontvadászatban kétszer talált be. Fejlődése töretlen, hiszen a jelenlegi idényben már hat gólnál tart (ebből kettőt a baszk derbin, a Real Sociedad ellen szerzett, egyet pedig a Real Madridnak rúgott), és a szezonnak még messze nincs vége.

Ajánlat: