Vágólapra másolva!
Másfél hónapja megjelent a stadionban, a hét végén pedig edzésbe állt Markus Babbel, a Bayern München egykori, az FC Liverpool jelenlegi labdarúgója, aki augusztus óta a teljes vagy részleges bénulást okozó Guillan-Barre kórban szenvedett.

Augusztusban szörnyű kór, az ún. Guillan-Barre szindróma támadta meg Markus Babbelt, az angol Liverpool labdarúgócsapatának német válogatott védőjét. A labdarúgó lebénult, csak tolókocsiban tudott közlekedni. Február elején azonban már megjelent az Anfield Roadon és bár edzeni még nem tudott, a kondicionálótermet már látogatta. A hét végén aztán a csoda beteljesedett: Babbel visszatért és a melwoodi edzőpályán könnyed tréningen vett részt. A visszatérését az is elősegítette, hogy a klub január 17-én két évvel meghosszabbította a szerződését. "Az orvosok szerint ismét száz százalékosan egészséges leszek. Sokkal többet kell majd dolgoznom, mint valaha tettem, hogy ismét visszatérhessek a pályára. Jelenleg olyan vagyok, mint egy robot, de legalább már tudok sétálni" - nyilatkozta a huszonkilenc éves védő, akit szerződése immáron 2005-ig Liverpoolba köt.

Phil Thompson, a csapat másodedzője megerősítette: az utóbbi napok történései, gondoljunk csak a szakvezető Gerard Houllier és Babbel visszatérésére, nagy lökést adhatnak a Liverpoolnak, amely mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában szeretne a csúcsra jutni.

Pincési László

Korábban: