Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy hétvégén utoljára lépett pályára a Milan színeiben a rossonerók egyik élő legendája, Alessandro Costacurta. A veterán védő ugyanis a Piacenza elleni találkozón súlyos térdsérülést szenvedett, és ha nem teljesen egészséges, nyáron lejáró szerződését aligha hosszabbítják meg.

A Billy becenévre hallgató futballista a Milanban nevelkedett, és egy rövid időtől eltekintve, amikor kölcsönben a Monzában szerepelt, csak nevelőegyesülete csapatában lépett pályára. Az évek során számtalan sikert ért el a klubbal, és bár többször is kikerült a kezdő tizenegyből, mindig vissza tudta verekedni magát.

Legutóbb tavaly ősszel, Fatih Terim irányítása alatt tűnt úgy, hogy végképp a kispadra kerül, fennállt a lehetősége, hogy az Egyesült Államokban, a New England Revolution együttesében folytatja pályafutását. A török mester később belátta, hogy a csapatnak nagy szüksége van Costacurta rutinjára, és ismét visszatette a kezdőbe a védőt, aki azóta kiszoríthatatlan annak ellenére, hogy a közönség bizony sokszor kritizálta őt.

A drukkerek azonban lehet, hogy még visszasírják a hátvédet, aki a Piacenza elleni találkozón részleges térdszalag-szakadást szenvedett - ebben az idényben semmiképpen nem léphet pályára, és könnyen lehet, hogy ez pályafutása végét jelenti. Szerződése ugyanis lejár az idény végén, és a Milan egyelőre nem hosszabbította meg, és valószínűleg már nem is fogja. Ne gondoljuk azonban, hogy a klubnál nem számítanak rá, hiszen várhatóan a szakmai stábban ajánlanak neki állást. Az egykori világverő Milan együtteséből Franco Baresi jelenleg az ificsapat, Mauro Tassotti pedig a tartalékgárda mestere - nyártól Costacurta is csatlakozhat hozzájuk.

Ajánlat: