Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, végképp kétszemélyessé válik a bajnoki aranyért zajló küzdelem a spanyol bajnokságban, hiszen míg a két éllovas, a Valencia és a Real Madrid begyűjtötte a három pontot, addig a mögöttük álló Deportivo csak döntetlent játszott a Real Sociedad otthonában, és így hátránya immár négy pontra nőtt. A Barcelona a Las Palmas elleni hazai döntetlenjével meglehetősen messzire került a Bajnokok Ligáját érő helyektől.

A Sevilla hazai pályán utoljára 1992-ben győzte le a Real Madridot, amikor még Diego Maradona is az andalúzokat erősítette, de a piros-fehérek most nagyon fogadkoztak, hogy elkapják a királyi gárdát. A meccs előtti nyilatkozatok alaposan felkorbácsolták a kedélyeket, aminek köszönhetően főleg a küzdelem dominált, és ebben a hazaiak bizony felül is múlták a vendégeket.

A királyi gárda viszont jobban futballozott: a madridiak sokkal többet birtokolták a labdát, és egy szerencsés találattal sikerült is megszerezniük a vezetést. Iván Helguera lövése ugyanis megpattant Claude Makelele sarkán, és így védhetetlenül vágódott a kapuba a labda. A hazaiak ugyan lest reklamáltak, de a bíró megadta a találatot. Ezt követően még jobban bekeményített a Sevilla, aminek legelőször Santiago Solari látta kárát, az argentin középpályást le kellett cserélni. A bíró csak a 34. percben osztotta ki az első sárga lapot, de ezt követően gyakran kellett elővennie, és jutott belőle a két edzőnek, illetve a Sevilla pályaedzőjének is. Az utolsó percekben Zinedine Zidane is kapott egy rúgást a lábára, de a madridi orvosi stáb szerint ő is, és Solari is játszhat a Bayern München elleni BL-meccsen.

A Valencia tartja a Reallal a lépést, és jó szokásához híven megint kapott gól nélkül tudott nyerni. Pedig a gárdából hiányzott a két középső védő, Roberto Ayala és Mauricio Pellegrino, ám a helyükre lépő Miroszlav Djukic és Carlos Marchena remekül pótolta őket. A támadó részleg már nem volt ilyen jó formában, de a Valencia-drukkerek már azt is megszokhatták, hogy egyetlen villanás elég a számukra a győzelemhez, hiszen az ő hálójukba csak ritkán szokott bekerülni a labda. Ezt a villanást ezúttal a kiváló formában lévő Pablo Aimar mutatta be: az argentin futballista jobb oldalon lódult meg, és a tizenhatos sarkához érve hatalmas lövést eresztett meg. A labda a hosszú oldalon a két kapufa találkozásánál találta telibe a kaput, és onnan a gólvonal mögé pattant. A forduló minden bizonnyal legszebb találata elég volt a Valenciának ahhoz, hogy továbbra is tapadjon a Realhoz.

A Las Palmas támadójának, Orlandónak a gólja sem sokban maradt el szépségben Aimarétól, de a Barcelona drukkerei nem tudtak igazán gyönyörködni a találatban, hiszen ez azt jelentette, hogy kedvenceik megint nem tudtak nyerni hazai pályán. Pedig a katalánok az első félidőben Luis Enrique révén vezetést szereztek, és a vendégek játékában nem nagyon volt benne a gól, ám a második félidőben egy kontra után Orlando pazarul találta el a labdát, és a védhetetlen gól ismét kiegyenlítette az állást. Szó se róla, a hazaiak mindent megtettek a győzelem megszerzése érdekében, de Javier Saviola és Patrick Kluivert egymást múlták felül a helyzetek kihagyásában, ráadásul a holland még két sárga lapot is összeszedett, aminek köszönhetően hat perccel a lefújás előtt kiállították. Noha két minutával később a las palmasi Angel is követte őt, ez nem volt elég a Barcának a győzelemhez.

Szintén csak döntetlent ért el a Deportivo, amely így egyre messzebb kerül a triplázástól, a bajnoki cím ugyanis elúszni látszik a számára. A corunai együttes a Real Sociedad otthonában ért el 1-1-es döntetlent, ami egyben azt jelenti, hogy a baszk gárda még mindig veretlen az új edzőjével, Olabéval.

Primera División, 32. forduló:
Sevilla - Real Madrid 0-1 (0-1)
gól:
Makelele (23.)

Real Sociedad - Deportivo La Coruna 1-1 (1-0)
gól:
Idiakez (35.), illetve Valeron (53.)

Barcelona - Las Palmas 1-1 (1-0)
gól:
Luis Enrique (20.), illetve Orlando (53.)

Celta Vigo - Alavés 3-1 (0-0)
gól:
Vagner (53., 76.), Catanha (83.), illetve Coloccini (90.)

Tenerife - Valencia 0-1 (0-0)
gól:
Aimar (77.)

Vasárnap játsszák:
Osasuna - Malaga, 17 óra
Mallorca - Espanyol, 17.45
Zaragoza - Valladolid, 18
Villareal - Bilbao, 18
Rayo Vallecano - Betis, 20 óra

Ajánlat: