Vágólapra másolva!
Kiváló teljesítménnyel, ám vereséggel mutatkozott be a svéd élvonalban Rabóczki Balázs, az IFK Norrköping labdarúgócsapatának magyar kapusa. A gárda tartva magát rossz szokásához, amelynek  alapján az újonc csapatok elleni nyitómérkőzést mindig elveszíti, ezúttal a Kalmar FF-től szenvedett 1-0-s vereséget.

Nagy reményekkel érkezett Svédországba Rabóczki Balázs, a Dunaferr egykori kapuvédője, akit télen az IFK Norrköping csapata szerződtetett. A hálóőr már az előkészületi mérkőzéseken jó benyomást tett a szakvezetésre, így nem véletlen, hogy a hétvégi bajnoki nyitófordulóban ő állt a norrköpingi kapuban.

Szerencsére a szurkolók ugyanis kizárólag neki tulajdonítják, hogy a csapat nem szenvedett komoly vereséget. "Balázs remekül játszott első élvonalbeli mérkőzésén, nem véletlen, hogy őt választották a mérkőzés legjobbjának. Hiba nélkül, magabiztosan látta el feladatát, sőt az első félidőben egy szabadrúgást követően bemutatott egy parádés védést is. Bár a hazai csapat, a Kalmar többet birtokolta a labdát, akadt helyzete a Norrköppingnek is, ám ezeket Thomas Olsson vezetésével elpuskázták a vendégjátékosok. A csapatot mintegy ezer szurkoló kísérte el, akiknek csak annyi örömük volt, hogy Balázs és a sérüléséből visszatért Issa Mohammed nevét skandálhatták, énekelhették" - nyilatkozta érdeklődésünkre Kim Silander, a klub egyik nem hivatalos honlapjának szerkesztője.

A mérkőzés egyetlen gólját Dennis Nilsson egy szögleltet követő kavarodás után érte el, Rabóczkinak esélye sem volt hárítani. Érdekesség, hogy a Norrköping, ahányszor csak újonc csapat ellen kezdi a bajnokságot, mindig vereséget szenved. 1995-ben az Örgryte (2-1), 1996-ben az Umeaa FC (1-0), 1997-ben a Ljungskile (2-1), 1999-ben a Djurgaarden (3-0), idén pedig a Kalmar FF okozott nehéz perceket a tavalyi ötödik helyezett együttesnek. Szombaton a csapat hazai környezetben a Malmö FF ellen lép pályára.

Pincési László

Korábban: